Netflix Originals Serie: Arrested Development

Netflix Original Arrested Development

Netflix heeft een indrukwekkende lijst met Netflix Originals. De rechten van talloze series en documentaires zijn exclusief in het bezit van de streamingdienst. Arrested Development is ook zo’n Netflix Original. De komedieserie bestaat uit 4 seizoenen en het laatste seizoen verscheen in mei 2013 op Netflix.

Arrested Development, wel of geen Netflix Original?

Ja, inmiddels is Arrested Development een Netflix Originals Serie, maar dat was vroeger niet het geval. De eerste drie seizoenen werden in Amerika tussen 2003 en 2006 uitgezonden op Fox. Pas jaren later kwam er dus een vierde seizoen en dat was enkel en alleen te zien op Netflix. Vandaar dat de serie het predicaat Netflix Original heeft gekregen. Zelf noemt Netflix in de intro overigens een Semi Netflix Original. Er waren in het verleden ook plannen om een film te maken, gebaseerd op de serie Arrested Development, maar zo ver is het nooit gekomen. Wellicht dat Netflix in de toekomst ooit nog brood ziet in het maken van een film over deze komedieserie.

De familie Bluth

Arrested Development draait om de familie Bluth. Het is een zeer chaotische familie, waarvan de vader baas is van familie- en bouwbedrijf Bluth. De serie begint op het punt dat vader George Bluth sr. de leiding over gaat dragen aan één van zijn kinderen. Tijdens een bootparty zal George bekend maken dat hij de leiding overdraagt op zoon Michael, de meest normale persoon van de familie. Het loopt anders, want hij benoemd zijn vrouw Lucille. Michael is het middelpunt van de serie en hij is not amused met het nieuws. Ook hij vindt dat zijn familieleden nogal gestoord zijn.

Als later op de bootparty vader George wordt gearresteerd wegens oplichting van investeerders en het betalen van privé spullen namens het bedrijf belandt hij in de bak. Vanaf dat moment verandert alles en is er grote paniek in de familie. Vanaf de eerste scene van Arrested Development is het hilariteit alom. De leden van de familie Bluth falen zo mogelijk overal in en dat werkt regelmatig op de lachspieren van de kijker.

Seizoen 4 Arrested Development

Arrested Development Netflix OriginalVanaf het vierde seizoen nam Netflix de rechten van Arrested Development dus over. In 2006 kwam er aanvankelijk een einde aan de serie, wegens tegenvallende kijkcijfers. Dat was opmerkelijk, omdat de kritieken op de sitcom ontzettend goed waren. Op IMDb scoort Arrested Development zelfs een 9.1 en het won diverse grote prijzen (6 keer een Emmy award en één een Golden Globe, daarnaast werd Arrested Development in 2007 door Time opgenomen in de top 100 beste tv-programma’s aller tijden. Voor Netflix was dat reden genoeg om de serie nieuw leven in te blazen en dat resulteerde in 2013 dus in het vierde seizoen van Arrested Development.

De afleveringen van het vierde seizoen duren zo’n tien minuten langer dan de afleveringen in de voorgaande drie seizoenen. In het vierde seizoen wordt een tijdsprong gemaakt. De zoon van Michael, George Michael, gaat naar de universiteit. Er is qua tijd dus veel veranderd, maar de humor is nog steeds hetzelfde.

 

 

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?