Better Call Saul seizoen 4 Netflix

Netflix Originals Serie: Better Call Saul

Deze voor een Emmy genomineerde Breaking Bad-prequel volgt de transformatie van de onbeduidende raadsman Jimmy McGill tot de omstreden advocaat Saul Goodman.

Titel: Better Call Saul (6 seizoenen)
Bekijk deze serie direct
Genre: Drama
Jaar: 2015 – heden
Duur: 47m
Leeftijd kijkersadvies: 16+
IMDb: 8.8
Toegevoegd op: 19-4-2022

Regisseur: Varieert
Acteurs: Bob Odenkirk, Michael Mando, Jonathan Banks

Bekijk het volledige aanbod van Netflix
Dat Saul Goodman geen doorsnee advocaat is werd in de vijf seizoenen van Breaking Bad al duidelijk. Maar hoe het zo gekomen is dat Saul Goodman bekend staat als een louche advocaat, dat is te zien in Better Call Saul. Better Call Saul is een Netflix Original en een spin-off van het uitermate populaire Breaking Bad. In Breaking Bad moet Saul Goodman er voor zorgen dat Walter White en Jesse Pinkman ongestraft hun illegale praktijken kunnen uitvoeren. De Netflix Original Better Call Saul speelt zich zes jaar voor de start van Breaking Bad af.

Breaking Bad en Better Call Saul, de overeenkomsten

Het leuke van Better Call Saul is dat er veel overeenkomsten zijn met Breaking Bad. Dat is ook vrij logisch, aangezien beide series zijn bedacht door Vince Gilligan. De camerashots zijn vergelijkbaar met Breaking Bad en daarnaast komen ook in Better Call Saul de lange en trage scenes voor die Breaking Bad zo kenmerken én voor spanning zorgen. Behalve Saul Goodman zien we in Better Call Saul ook nog andere karakters terug die we nog kennen van Breaking Bad.

Vooral Mike Ehrmantraut krijgt een prominente rol in BCS. De eerste ontmoeting tussen Mike en Saul vindt plaats bij de parkeerplaats van het gerechtsgebouw van Albuquerque. Mike is kassier bij de parkeerplaats en hij wil de slagboom niet open doen voor Saul, omdat hij hier niet de vereiste stickers op zijn parkeerkaart heeft. Dit wordt een terugkerend ritueel in de serie, maar al snel blijken de twee elkaar nodig te hebben. Hierdoor ontstaat er een boeiende relatie tussen Mike en Saul.

Een ander karakter die bekend is van Breaking Bad komt ook terug in Better Call Saul. In Breaking Bad is Tuco een grote meneer in de drugswereld, waar veel mensen liever geen problemen mee krijgen. In Better Call Saul staat Tuco nog onderaan de ladder en is hij op amateuristische wijze bezig om voet aan de grond te krijgen in de drugswereld.

Saul is Saul Goodman niet

Saul Goodman is, natuurlijk, niet de echte naam van Saul. Het is een verbastering van ‘It’s all Good man’. In werkelijkheid heet hij Jimmy McGill. Jimmy is een matige advocaat die aan het begin van zijn carrière staat. Hij woont in een stoffigkamertje in een Vietnamese nagelstudio. Jimmy moet zijn best doen om het hoofd boven water te houden en moet daarom iedere zaak die hij krijgt aanpakken.

Ondertussen zorgt hij voor zijn broer Chuck, die samen met Howard Hamling het grote advocatenbureau HHM heeft opgezet. Chuck lijdt aan Electromagnetic Hypersensitivity en is daarom niet in staat te werken. Als Jimmy op bezoek gaat bij zijn broer om hem eten te brengen moet hij steevast ontaarden. Telefoons en andere materialen moeten buiten afgedaan worden, omdat Chuck hier te gevoelig voor is.

Jimmy wil dat Chuck zich laat uitkopen door Hamlin, omdat hij zeker weet dat zijn broer nooit meer in staat zal zijn om te werken. Chuck ziet dat echter niet zitten en dus moet Jimmy andere manieren bedenken om rond te komen. Op deze manier wordt steeds duidelijk hoe Jimmy zich ontpopt tot een louche advocaat. Maar de hamvraag is: wanneer wordt Jimmy Saul Goodman? In het tweede seizoen zal dit meer en meer duidelijk worden. Jimmy merkt dat het moeilijk is om zonder advocatenbureau voet aan de grond te krijgen. Dan is er ook nog eens de beschadigde band met zijn broer Chuck.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?