Netflix Originals Serie: Bloodline

Bloodline poster NetflixHet familiedrama Bloodline heeft volgens veel recensies de Netflix Originals naar een nieuw niveau getild. Drama kan met hoofdletters worden geschreven als het over de familie Rayburn gaat. We are not bad people, we only did a bad thing. Het is de spreuk waarmee het eerste seizoen wordt ingeleid, om te worden meegezogen in het leven van een familie waar een flinke kras moet worden schoongepoetst.

Familie Rayburn toch niet zo gezellig

In iedere familie is wel iets aan de hand. Broers die elkaar niet kunnen luchten, een vader die uit de bocht vliegt of simpelweg een gebeurtenis uit het verleden die nog altijd diepe sporen achter laat. De familie Rayburn gaat daar eigenlijk nog eens keihard overheen. Van de buitenkant lijkt de familie in Flordia misschien wel het ideale gezin. Vader en moeder runnen een hotel aan het strand en zijn belangrijke gezichten in de regio. Ook met de aanwezige kinderen lijkt het in orde. John is de lokale sheriff en Kevin runt de haven. Dochter Meg is actief als advocaat. Het eerste haarscheurtje is echter al direct zichtbaar, want de oudste zoon Danny is volledig uit beeld. Hij woont ook als enige niet in de buurt en keert pas terug naar Florida Keynes voor een groot familiefeest.

Bloodline – Netflix Original

Bloodline Netflix Original

Danny is het zwarte schaap van de familie, opstandig en verslaafd aan pijnstillers. Het duurt dan ook niet lang voor hij botst met zijn broers en vader, om zich alweer met een oude vriend in te laten met duistere praktijken. Binnen korte tijd blijkt vervolgens dat ieder lid van de familie wel iets op zijn kerfstok heeft. Meg gaat vreemd, de vrouw van Kevin is bij hem weg en vader Robert blijkt lang niet altijd een vrolijke vader te zijn geweest. Hij blijkt een hevige aanvaring te hebben gehad in de jeugd van Danny en met flashbacks wordt langzaam duidelijk wat er echt is gebeurd. Want waar is dat lachende meisje uit zijn herinneringen gebleven?

Duistere flitsen naar de toekomst

De spanning wordt in de serie opgebouwd door duistere flitsen naar de toekomst te tonen, waaruit duidelijk word dat de onderlinge verhoudingen helemaal de verkeerde kant uit zijn gegaan. Danny wil graag blijven, maar zijn broers en zus besluiten om dit niet toe te staan. Hij komt afscheid nemen van zijn vader die op dat moment een hartaanval krijgt in zijn kajak. Danny haalt hem uit het water, maar de rest van de familie geeft hem wel de schuld. Vanaf dat moment worden de flitsen naar het verleden ook nadrukkelijker en komt de waarheid stukje bij beetje boven tafel.

Bloodline seizoen 2

Het eerste seizoen van Bloodline werd erg enthousiast begroet. De dertien afleveringen van een uur brachten de waarheid van de familie Rayburn dan wel naar boven het hele verhaal is nog lang niet verteld. Eind maart 2015 maakte Netflix dan ook bekend dat er een tweede seizoen zal worden gemaakt. De nieuwe campagne wordt in het voorjaar van 2016 verwacht.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?