Bojack Horseman seizoen 4 Netflix

Netflix Originals Serie: Bojack Horseman

Ontmoet het meest geliefde sitcom-paard uit de jaren 90, twintig jaar later. Een gierigaard met een hart van… niet van goud… iets goudachtigs. Koper misschien?

Titel: BoJack Horseman (6 seizoenen)
Bekijk deze serie direct
Genre: Drama, Komedie
Jaar: 2016
Duur: 25m
Leeftijd kijkersadvies: 12+
IMDb: 8.3
Toegevoegd op: 14-9-2018

Regisseur: Raphael Bob-Waksburg
Acteurs: Will Arnett, Aaron Paul, Amy Sedaris, Alison Brie

Ken je ‘m nog? De jaren ’90 serie waar een paard drie weeskinderen opvoedt? Nee? Hoe dan ook, ditzelfde paard, Bojack Horseman, is nu de hoofdpersoon in een briljante Netflix cartoon. In de serie volgen we dit ooit zo populaire paard, dat nu achttien jaar later het lachertje is van Hollywood. Het enige dat over is van zijn roemrijke verleden is een prachtig optrekje, uitkijkend op de beroemde HOLLYWOOD-letters.

Absurdistisch mensenbestaan

Bojack Horseman doet qua setting een beetje denken aan SpongeBob Squarepants. Allemaal dieren, die een absurdistisch mensenbestaan leiden, maar nog wel hun dierlijke eigenschappen hebben. Het enige verschil is dat er in deze serie ook mensen spelen en dat de platte humor zeker niet geschikt is voor jonge kijkertjes.

Netflix heeft haar best gedaan om het publiek écht te laten denken dat er in de jaren ’90 een serie was met Bojack in de hoofdrol. Ze hebben onder andere het introductiefilmpje van de toenmalige serie op Netflix gezet, inclusief de crappy videoband-achtige effecten.

Bojack Horseman

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Family Guy is het moeilijk om je vrienden samen te vatten waarom Bojack de moeite waard is om te kijken. De serie zit vol humor, maar bevat niet zozeer hilarische dialogen of voorvallen, die je via youtube aan je vrienden kunt laten zien. Bojack is vooral heel sterk in cynische scènes, met veel gedetailleerd uitgevoerde practical jokes.

Zo komt de roddelpers van Hollywood uitgebreid aan bod, inclusief alle clichés van deze tak van journalistiek. Een ruzie in een supermarkt, tussen Bojack en een andere klant, is een dankbaar onderwerp voor een televisieshow. De klant blijkt net te hebben gevochten in Afghanistan en vindt het schandalig om door een voormalige ster te zijn afgepoeierd. Bojack weigert excuses en laat hem ook nog eens live op tv weten niet elke veteraan automatisch een held te vinden. Dit komt Bojack duur te staan en dagenlang is het paard breaking news op de Amerikaanse televisie.

Comeback maken

Zit er nog verhaallijn in deze Netflix original? Zeker. Bojack Horseman wil een comeback maken en hoopt dit te doen met een boek over zijn leven. Hij krijgt hiervoor hulp van een charmante ghostwriter, die een relatie heeft met een arrogante hond, die wel succes heeft in Hollywood. Het schrijfproces gaat dan ook verdraaide langzaam. En niet in de laatste plaats, omdat Bojack het liefste de hele dag dvd’s kijkt van de jaren ’90 serie waar hij ooit de ster was, Horsin’ Around.

Een overzicht van alle Netflix Originals

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?