Netflix Original Serie: Club de Cuervos

Club de Cuervos Netflix voetbal
Club de Cuervos is de eerste Spaanstalige Netflix Original serie. De serie verscheen op 7 augustus 2015 exclusief op Netflix en telt 13 afleveringen. Club de Cuervos speelt zich af in Mexico, in de fictieve stad Nuevo Toledo. Het is van oorsprong een dramaserie, maar geregeld zijn er grappige momenten in de serie verwerkt om het luchtig te houden. In die opzet zijn de makers, Gaz Alazraki en Mike Lam, geslaagd.

Los Cuervos is een Mexicaanse voetbalclub. Vroeger stelde de club niet veel vol, maar dankzij Salvador Iglesias is Los Cuervos uitgegroeid tot een club met status. Wanneer hij tijdens een bezoek aan een stoombad met zijn zoon Chava onverwachts komt te overlijden ontstaat er paniek. Hoe moet het nu verder met de club? Zal Los Cuervos verkocht worden aan derden, of neemt zoon Chava of dochter Isabel de verantwoordelijkheid op zich? De club is immers een deel van de erfenis.

Strijd om voorzitterschap Los Cuervos

De gouverneur dringt er op aan dat Los Cuervos niet verkocht wordt en daar zijn Chava en Isabel het mee eens. Als het aan Isabel ligt wordt zij de nieuwe baas van de voetbalclub. Zij staat serieus in het leven en ze heeft al een hoge functie binnen de club. Haar stiefbroer Chava is iemand die de kantjes er van af loopt en zijn neus geregeld in een hoop cocaïne doopt. Eigenlijk zijn ze beide niet geschikt voor de job. Chava vanwege zijn nonchalante levensstijl en Isabel omdat ze een vrouw is. Een vrouw als baas van een voetbalclub, dat kan niet, wordt er geredeneerd.

Als Chava weer eens dronken is na het overlijden van zijn vader huilt hij uit bij zijn stiefzus, terwijl zij elkaar normaal gesproken het licht in de ogen niet gunnen. Isabel vertelt hem over de geschiedenis van de club en als Chava deze informatie een dag later gebruikt tijdens een speech in een volgepakt voetbalstadion en daarmee de achterban op zijn hand krijgt is Isabel woest. Ze verlaat de club, maar zal er alles aan doen om Chava van de troon te stoten. De jacht op het voorzitterschap is geopend.

Club de Cuervos seizoen

Titel: Club de Cuervos (4 seizoenen)
Bekijk deze serie direct
Genre: Komedie, drama
Jaar: 2015
Duur: 40m
Leeftijd kijkersadvies: 12+
IMDb: 8.1
Toegevoegd op: 9-12-2016

Regisseur:
Acteurs: Mariana Trevino, Stephanie Cayo, Daniel Giménez Cacho

Bekijk het volledige aanbod van Netflix

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?