Netflix Originals Serie: De Avonturen van de Gelaarsde Kat

de gelaarsde kat Netflix Original

Dat Netflix bedrijvig is in het ontwikkelen van eigen content is duidelijk. Vaak zijn Netflix Originals bestemd voor de volwassenen, maar toch denkt het ook aan de jongere doelgroep. Zo is All Hail King Julien ook een Netflix Original, net als De Avonturen van de Gelaarsde Kat. Een animatieserie over een heldhaftige kat die de kids aan het lachen krijgt.

De Gelaarsde Kat is vooral bekend van Shrek. In deze animatiefilm van Dreamworks maakt de Gelaarsde Kat in de tweede editie zijn debuut en ook in Shrek the Third en Shrek Forever After speelt de ondeugende kater een belangrijke rol. In samenwerking met Dreamworks ontwikkelde Netflix een eigen serie voor de Gelaarsde Kat. Het eerste seizoen van De Avonturen van de Gelaarsde Kat telt tien afleveringen. Iedere episode duurt ongeveer 23 minuten.

De Gelaarsdse Kat, een heldhaftige avonturier

De Gelaarsde Kat is voor niets of niemand bang en kent eigenlijk maar één gevaar: haarballen. Verder laat hij zich niet zo snel door iemand tegenhouden en als hij echt in de problemen komt, kan-ie altijd nog zijn schattige koppie gebruiken.

de gelaarsde kat schattigDe Gelaarsde Kat leert in de eerste aflevering een schattige en naïeve poes kennen, Dulcinea. De Gelaarsde Kat redt haar uit de handen van dieven, die uit zijn op haar geld. De kat raakt gefascineerd door Dulcinea en volgt haar naar haar huis. Wanneer ze voor een rots stil blijft staan en door een spreuk te zeggen verdwijnt is de Gelaarsde Kat verbaasd. Hij herhaalt de spreuk van Dulcinea en stapt zo San Lorenzo binnen, het stadje waar al vele geruchten over gaan.

Zo zouden er in San Lorenzo grote schatten verborgen liggen en dat klopt ook. Wanneer Dulcinea de Gelaarsde Kat een rondleiding door het verborgen stadje geeft kan hij zich niet inhouden en steelt geld. Hierdoor wordt de spreuk waardoor San Lorenzo verborgen is verbroken en maakt de Gelaarsde Kat zijn fout goed door de dieven te bestrijden.

Vanaf dat moment wordt de Gelaarsde Kat geaccepteerd in San Lorenzo, al gaat er sinds zijn komst ook een hoop mis. Dit zorgt iedere aflevering weer voor nieuwe, grappige avonturen met de Gelaarsde Kat en de weeskinderen van San Lorenzo.

Nederlandse stemmen in De Avonturen van de Gelaarsde Kat

Het is mogelijk om De Avonturen van de Gelaarsde Kat in twee talen te bekijken. Het origineel, in het Engels en met Nederlandse ondertiteling, is beschikbaar op Netflix, maar de serie is ook ingesproken door Nederlandse stemacteurs. Acteur Sander de Heer heeft de stem van de Gelaarsde Kat ingesproken. Andere Nederlandse stemacteurs in De Avonturen van de Gelaarsde Kat zijn: Thijs van Aken, Stephanie van Rooijen, Manon Zoer, Marlies Somers, Lucas Dietens, Marjolein Algera, Beatrijs Sluijter, Kirsten Fennis, Valentijn Avé en Merel Burmeister.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?