Fargo seizoen 4 Netflix

Netflix Originals Serie: Fargo

Met de Netflix Original Fargo is Netflix met haar eigen series weer een volledig nieuwe weg in geslagen. De film uit 1996 had een zeer specifiek karakter en de makers van de serie zijn erin geslaagd om dit in een nieuw jasje volledig vast te houden.

Met een 9,1 op imdb is het eerste seizoen van de serie dan ook een doorslaand succes gebleken. De Netflix Original Fargo is gebaseerd op de gelijknamige film. In 1996 verscheen de film, die werd bekroond met onder meer een Oscar voor het beste originele script. De film ging over een waargebeurd verhaal uit 1987. Autoverkoper Jerry Lundegaard zit in de financiële problemen en heeft een oplossing bedacht. Hij laat zijn vrouw ontvoeren door twee criminelen.

Zijn rijke schoonvader zal het losgeld betalen, waarop Lundegaard de buit met de dieven zal verdelen. Het loopt finaal mis. De ontvoerders worden aangehouden door een agent, die ze door het hoofd schieten. Twee ooggetuigen worden eveneens vermoord. Het is het begin van een complete chaos, waarbij de zeven maanden zwangere politieagente Marge Gunderson op haast apathische wijze weet af te sluiten.

Fargo: de serie

Noah Hawley heeft voor Netflix een Original geschreven die volledig gebaseerd is op de Film. Wederom is er een waargebeurd verhaal gebruikt als basis, waarbij dezelfde droge humor en soms zelfs zwartgallige humor in het drama is gebruikt. De miniserie van tien afleveringen wordt dan ook aangeduid als een dramedie, een mix tussen drama en komedie. In Fargo draait het om Lester Nygaard, gespeeld door Martin Freeman. Hij is bekend als Dr Watson in de Britse serie Sherlock en The Hobbit. Nygaard is een mislukte polisverkoper. Zijn vrouw is uitgekeken op hem en zijn jongere broer maakt juist wel de blits als de geslaagde zakenman.

Op een dag loopt hij een oud klasgenoot tegen het lijf die hem vroeger altijd pestte. Ook nu loopt hij een gebroken neus op en raakt in het ziekenhuis per ongeluk in gesprek met Lorne Malvo, huurmoordenaar van beroep. Twee dagen later hoort Nygaard dat zijn oud klasgenoot is vermoord en ontstaat de chaos waar Fargo bekend voor staat. Een dag later staat zijn hele leven op zijn kop, want Nygaard slaat zijn eigen vrouw dood met een hamer. In blinde paniek belt hij Malvo om hulp, maar staat er een agent op de stoep. Malvo schiet de agent neer en weet te verdwijnen. Een radeloze Nygaard ziet met het hele politiekorps voor de deur geen uitweg meer en loopt zo hard hij kan tegen een muur. Bewusteloos wordt hij opgenomen in het ziekenhuis en ontvouwt zich een bizar verhaal.

De Netflix Original Fargo is er in tien afleveringen in geslaagd om de originele film vijftien jaar vooruit te spoelen. Wel is hetzelfde karakter gebleven, met het soms trage tempo dat de suspanse in waarde laat. Ook komt de kneuterigheid terug, met de gitzwarte humor afgewisseld met keiharde actie en moord. De wat sullige en zwangere Marge Gunderson is in de serie vervangen door een ietwat gezette Deputy Molly Solverson. Zij is een stuk slimmer en doorziet veel, maar weet eigenlijk niet hoe ze haar bevindingen vervolgens om moet zetten in daden. Het zorgt voor een fantastische serie.

Een overzicht van alle Netflix Originals

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?

1 Reactie