House of Cards seizoen 6 Netflix (1)

Netflix Originals Serie: House of Cards

House of Cards behoort tot één van de populairste series ter wereld. De serie hoort thuis in het rijtje Game of Thrones, Breaking Bad, The Walking Dead en Homeland. Op IMDb scoort House of Cards een 8,9, gebaseerd op ruim 400.000 (!) gebruikers. Omdat de serie exclusief te zien is bij Netflix vaart de streamingdienst wel bij het succes van House of Cards. House of Cards is een remake van de gelijknamige Britse serie uit 1990, die ook te zien is op Netflix. In 2017 is alweer het vijfde seizoen verschenen, waarin Frank Underwood met vrijwel alles en iedereen moet strijden om zijn machtige positie te behouden. Op 2 november is het zesde en laatste seizoen van House of Cards toegevoegd aan het aanbod, na alle tumult rondom Kevin Spacey.

Titel: House of Cards (6 seizoenen)
Bekijk deze serie direct
Genre: Drama
Jaar:  2013 – 2018
Duur: 50m
Leeftijd kijkersadvies: 16+
IMDb: 8.9
Toegevoegd op: 2-11-2018

Regisseur: Varieert
Acteurs: Kevin Spacey, Robin Wright, Michel Gill

Bekijk het volledige aanbod van Netflix

Francis Underwood is een man die er niet van houdt om tegengewerkt te worden. Als blijkt dat de door President Walker beloofde job als minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten toch naar iemand anders gaat komt de duivel in Underwood naar boven.

Medogenloze Frank Underwood

Frank Underwood zegt de President toe dat hij zich schikt in zijn rol als congreslid en het werven van stemmen. Ondertussen smeedt hij thuis echter een eigen plan, met zijn vrouw Clair Underwood, om zich op gepaste wijze te wreken. Underwood heeft het op de hoogste positie in het Witte Huis gemunt: het presidentschap.

Om zijn (persoonlijke) doelen te bereiken gaat Underwood tot het uiterste. Op het ideale moment komt het congreslid in contact met Zoe Barnes, een beginnende ambitieuze journaliste. De twee gebruiken elkaar om hun persoonlijke plannen te realiseren. Underwood geeft Barnes inside information uit het Witte Huis. Dit zorgt voor de gewenste opschudding in de Amerikaanse hoofdstad Washington en Barnes geniet plotseling, de door haar gewenste, landelijke  bekendheid.

Ondertussen spant Underwood meer mensen voor zijn karretje en niet geheel toevallig zijn dit altijd mensen die een impuls voor hun carrière wel kunnen gebruiken. Underwood manipuleert mensen en deinst er niet voor terug om zelf vieze handen te maken. Hoe dichter Underwood bij zijn uiteindelijke doel komt, hoe meedogenlozer hij wordt. Het begin van het tweede seizoen zorgt direct voor een gigantische schok en toont aan waar Underwood allemaal toe in  staat is.

House of Cards seizoen 2

Waar het eerste seizoen van House of Cards meer gericht is op de landelijke politiek (en het bedrog wat hier bij komt kijken), breidt zich dit in het tweede seizoen steeds meer uit naar de internationale politiek. Door toedoen van Frank Underwood komt de relatie tussen de Verenigde Staten en China verder onder druk te staan en dit komt Frank maar al te goed uit. In het Witte Huis lijken maar weinig mensen in de gaten te hebben met welk machtsspel ze te maken hebben.

Op dat moment is er al lang geen sprake meer van een samenwerking tussen Underwood en de pers. De journalistiek is nu juist één van de grootste vijanden van Underwood geworden, omdat zij steeds dichter bij de waarheid komen. Het is schaken op meerdere borden tegelijk voor Underwood en dat zorgt meer en meer voor problemen. Het wordt steeds moeilijker om de touwtjes in handen te houden, maar de politicus heeft er geen enkele moeite mee om dan vals te spelen…

House of Cards Seizoen 3

House of Cards ging op 27 februari 2015 verder met het derde seizoen. In dit derde seizoen kreeg Frank Underwood vooral te maken met de buitenlandse politiek. Als First Lady heeft Claire moeite om haar draai te vinden en ondertussen moet Frank ook nog campagne voeren voor de nieuwe verkiezingen. Het eens zo succesvolle team Frank en Claire hapert echter en de onderlinge spanningen stijgen. Op een gegeven moment komt Frank er zelfs alleen voor te staan.

House of Cards Seizoen 4

Het vierde seizoen van House of Cards stond volledig in het teken van de presidentiële verkiezingscampagne. Nog altijd kan Frank niet op de support van Claire rekenen en dus gaat het in de peilingen niet goed. Conway lijkt favoriet te zijn, maar een dramatische gebeurtenis kan zomaar eens goed uitpakken voor Frank. Claire sluit zich weer aan bij haar man en samen trekken zij ten strijde. Ze hebben weer een gezamenlijk doel voor ogen en dat kan voor de rest van de wereld nogal gevaarlijk uitpakken.

House of Cards Seizoen 5

In House of Cards seizoen 5 zal de verkiezingsstrijd tot een hoogtepunt komen. Hoewel de plannen van de Underwoods duidelijk zijn, is het nog maar de vraag of zij het zullen redden om Conway te verslaan. De waarheid over het verleden van Frank Underwood dreigt namelijk boven tafel te komen. Mocht dat gebeuren, dan kunnen ze wel inpakken. Claire riep in de aanloop naar het vijfde seizoen dan al op om niet te veel naar het verleden te kijken, maar op het heden te richten, zodat zij hun snode plannen kunnen uitvoeren.

House of Cards seizoen 6

House of Cards seizoen 6 draait volledig om Claire Underwood, omdat Frank Underwood uit de serie gewerkt is. Het zesde seizoen is tevens het laatste seizoen van de hitserie en bestaat uit slechts acht afleveringen. De grote vraag is hoe Claire het House of Cards-tijdperk zal afsluiten. Voltooid ze het als president van de Verenigde Staten, of gaat ook zij uiteindelijk ten onder aan het succes waar de Underwoods keihard aan gewerkt hebben?

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?