Netflix Originals serie: Marco Polo

Marco Polo Netflix
Het verhaal van ontdekkingsreiziger Marco Polo heeft Netflix opgepakt om de aanval met de gevestigde orde definitief te openen. De strijd in het dertiende eeuwse Mongolië is het decor van één van de duurste series ooit gemaakt. De Netflix Original moest in 2014 de streamingdienst dan ook definitief op de kaart zetten.

Maar liefst negentig miljoen dollar werd er uitgegeven voor de productie van het eerste seizoen. Marco Polo woont samen met zijn moeder in Italië, wanneer zijn vader Niccolò hem voor het eerst komt opzoeken. Marco is eigenwijs en wil mee op handelsreis. Na een barre tocht komen ze aan in het rijk van Kublai Khan. Wat Marco niet weet is dat zijn vader niet aan de wensen van Khan heeft voldaan en als ruim zijn zoon achter zal laten.

Marco Polo wordt een gevangene en moet een manier zien te vinden om te overleven. Hij blijkt al snel een heel andere kijk op de wereld te hebben, waardoor Kublai Khan hem gaat gebruiken als ziener. Khan’s zoon prins Zhenjin komt terug van een verloren veldslag, vooral doordat het leger van zijn broer Ariq Khan niet komt opdagen door een hinderlaag. Kublai stuurt Marco mee met Zhenjin om uit te zoeken of Ariq de waarheid spreekt over het excuus. Waar Zhenjin bij terugkomt zijn oom vertrouwt, heeft Marco geconstateerd dat er veel te weinig voedsel in de oude hoofdstad is om de paarden naar het oorlogsgebied te sturen.

Marco Polo draait om macht, hebzucht, liefde en verraad

Marco blijkt gelijk te hebben gehad, waardoor hij vanaf dat moment Kublai overal zal bijstaan in zijn strijd tot volledige overheersing van de wereld. Daarvoor komt het gevaar vooral uit het Chinese rijk, waaruit een spionne zich meldt. De Netflix Original Marco Polo draait dan ook volledig om strijd, macht, rivaliteit, hebzucht, liefde en verraad. De gevechten zijn adembenemend met grote legers op verlaten vlaktes, midden in de woestijn. De opnames zijn dan ook gedaan in Kazachstan en in de gloednieuwe Pinewood Studios in Maleisië.

In totaal werden er maar liefst 51 filmsets gebouwd en presenteerde Netflix het eerste seizoen als een tien uur durende film. Met name de eerste aflevering is dan ook een inleiding, waar meerdere verhaallijnen worden uitgezet. Toch werd aan de hand van dit eerste uur een spervuur van kritische recensies geschreven. Marco Polo werd vergeleken met Game of Thrones en viel voor de recensenten daarbij in het niet. Toen de serie in december 2012 eenmaal door het grote publiek werd bekeken veranderde de opinie razendsnel. Het publiek reageerde enthousiast op het verhaal en met een IMDb-cijfer van 8,3 is het eerste seizoen van Marco Polo een succes. Het slot van de serie was direct de inleiding voor het tweede seizoen en deze is dan ook al aangekondigd. We zullen hiervoor echter wel moeten wachten tot 2016.

Een overzicht van alle Netflix Originals

 

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?