Netflix Originals Serie: Unbreakable Kimmy Schmidt

unbreakable kimmy schmidt

Met Unbreakable Kimmy Schmidt heeft Netflix een eerste eigen sitcom. De komedie is geproduceerd door de makers van 30Rock, waardoor de verwachtingen op voorhand al hoog gespannen waren. Na het verschijnen van het eerste seizoen van Unbreakable Kimmy Schmidt bleek dit terecht te zijn geweest. Netflix kocht dan ook al voor de release het tweede seizoen aan.

In een put gewoond

In Unbreakable Kimmy Schmidt draait het om de wereldvreemde Kimmy Schmidt. Ze heeft jarenlang met een sekte in een grot gewoond. Vier meiden dachten door het vertrouwen in een priester dat de wereld was vergaan door een nucleaire aanval. Terwijl ze Kerst vieren, midden in de zomer, worden ze bevrijd door het leger. Hun bizarre verhaal zorgt ervoor dat ze naar New York afreizen om te verschijnen in talkshows. Daar wordt voor de eerste keer de vraag gesteld wat de meiden denken te gaan doen. Het zet Kimmy aan het denken en ze besluit in New York te blijven.

Unbreakable Kimmy Schmidt – Netflix Original

Behalve een rugzak met geld, er is een landelijke inzameling geweest voor de meiden, en een paar boeken, heeft ze helemaal niets. Ze gaat op zoek naar woonruimte en komt via een krantenadvertentie samen te wonen met Titus Andromedon, een homo die een mislukte musical-carrière achter de rug heeft. Om aan de kost te komen deelt hij gekleed in een robotpak flyers uit op Times Square. Al snel ontdekt Kimmy Schmidt dat de wereld verschrikkelijk is veranderd. Zelfs de alledaagse apparaten werken anders, waardoor ze in de knoop komt. Er gaat letterlijk een nieuwe wereld voor haar open, waarbij ze ook nog eens te maken krijgt met het meest vreemde gezin ooit.

Boerenslimheid

Kimmy wordt nanny bij Jacqueline Voorhees, een welgestelde vrouw in Manhattan met een verwend zoontje en een onuitstaanbare stiefdochter. Nog voor Kimmy Schmidt is begonnen aan haar baan, wordt ze al ontslagen. Ze waagt een tweede poging en lijkt het verjaardagsfeestje van Buckley helemaal te verpesten. Uiteindelijk weet Kimmy met haar boerenslimheid toch iedereen voor haar in te palmen. Al ziet ze een mobieltje aan voor een gameboy, wanneer ze de kinderen onder haar duim heeft smelt zelfs de ijskoude Jacqueline.

Tweede seizoen op komst

Het eerste seizoen telt dertien afleveringen van telkens zo’n 25 minuten. Unbreakable Kimmy Schmidt zou oorspronkelijk worden uitgezonden op NBC, maar in november 2014 werd bekend dat de serie was verkocht aan Netflix. De streamingdienst was zo enthousiast over het eerste seizoen, dat er ook gelijk een tweede seizoen is besteld. De verwachting is dat het tweede seizoen een jaar na het verschijnen van de eerste zal komen. Dat wil dus zeggen zo medio maart 2016.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?