The Crown seizoen 4 Netflix

The Crown (2017)

The Crown is de Netflix Original waar lang naar uitgekeken is. Niet alleen door Netflix zelf, de serie kan al op flink wat fans weten voordat het eerste seizoen is gelanceerd. De streamingdienst is er dan ook uitstekend in geslaagd om hoge verwachtingen te scheppen. Vanaf 4 november kunnen de abonnees van Netflix zelf beoordelen of deze verwachtingen terecht zijn. De serie over de Britse Queen Elizabeth II ging op 4 november in première.

In de week van de lancering van The Crown vond er spectaculaire première plaats. Natuurlijk vond deze plaats in Londen. De internationale pers rukte uit om aanwezig te zijn. Ook zij verwachtten veel van de serie. Duidelijk was bijvoorbeeld al dat het een peperdure serie is geworden. De kosten van de serie worden geschat op zo’n 110 miljoen euro en dat was één van de redenen voor de BBC om de serie niet aan te kopen. Netflix vond dit bedrag wel gerechtvaardigd voor The Crown en legde de licenties vast, waardoor de dramaserie nu voor iedereen ter wereld beschikbaar is.

The Crown seizoen 1 op Netflix

The Crown seizoen 1 gaat over de jonge jaren van Queen Elizabeth II. Op jonge leeftijd werd zij al tot koningin gekroond. In de jaren na de Tweede Wereldoorlog was er nog voldoende politieke onrust. Vrij kort na die oorlog werd Elizabeth al voorbereid op haar leven als koningin. Er was toen echter geen rekening mee gehouden dat zij in 1953 al gekroond zou worden tot koningin. Haar vader koning George VI overleed vrij onverwachts, ondanks dat zijn gezondheid in de jaren vijftig snel achteruit ging. Plotseling kreeg een jonge vrouw uitermate verantwoordelijke taken en in The Crown wordt weergegeven dat dit drastische veranderingen in haar leven te weeg heeft gebracht.

The Crown speelt zich af tussen 1947 en 1956. De eerste jaren is zij dus nog geen koningin, maar ook de eerste jaren dat zij de baas is van het Verenigd Koninkrijk zijn meegenomen door de makers van de Netflix Original Serie. Queen Elizabeth II staat voor een nieuw tijdperk, maar moet tegelijkertijd ook samenwerken met oudgedienden. Zo moet zij onder andere een verbond sluiten met Sir Winston Churchill, de minister-president. The Crown staat daarmee bol van de politieke intriges. De reeks kan daarmee best gezien worden als een kruising tussen House of Cards en Downton Abbey. House of Cards vanwege de politieke strijd, Downton Abbey vanwege het Britse kostuumdrama. Die combinatie kan er wel eens voor zorgen dat The Crown wederom een grote hit wordt voor Netflix. De serie werd in ieder geval zeer goed ontvangen. Op IMDb kreeg The Crown na een paar dagen 9.2.

Seizoen 2 The Crown

Netflix heeft van The Crown twee seizoenen besteld. Na seizoen één komt er dus gegarandeerd een tweede seizoen op Netflix. Aangezien in seizoen één slechts de eerste tien jaar van de politieke carrière van Elizabeth werden uitgelicht is er voldoende ruimte voor meer seizoenen. In het tweede seizoen zullen de jaren zestig behandeld worden. Hierin komt de koningin voor een paar lastige keuzes te staan, vinden er politieke drama’s plaats en ook privé heeft Elizabeth een zware tijd. Haar huwelijk dreigt op een grote mislukking uit te lopen, maar ze wil voor haar volk geen afscheid nemen van haar man Philip.

De intentie van de makers is dan om zes seizoenen te maken. Netflix bestelde voorlopig alleen de eerste twee seizoenen. De kans op een derde en vierde seizoen is dan ook erg groot. De opvolger van Claire Foy als Queen Elizabeth is zelfs al gecast voor het nieuwe seizoen.

Titel:  The Crown (5 seizoenen)
Bekijk deze serie direct
Genre: Drama
Jaar: 2016
Duur: 55m
Leeftijd kijkersadvies: 12+
IMDb: 8.7
Toegevoegd op: 09-11-2022

Regisseur: Varieert
Acteurs: Claire Foy, John Lithgow, Matt Smith

Bekijk het volledige aanbod van Netflix

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?