Laatste nieuws over Netflix

Netflix bestelt verhaal van Harlan Coben, hoofdrol voor ‘Dexter’

Netflix heeft de thrillerserie Safe besteld. Niet alleen Netflix heeft de rechten bemachtigd, want in Frankrijk zal Safe uitgezonden worden door Canal+. Netflix heeft voor onder andere Nederland de streamingrechten bemachtigd.

Harlan Coben

Safe is een verhaal van schrijver Harlan Coben. De Amerikaanse auteur schreef tal van thrillers en viel hiermee ook geregeld in de prijzen. Coban is dus een erkend schrijver en dat brengt verwachtingen voor Safe met zich mee.

Michael C. Hall in Netflix’ Safe

Over Safe op Netflix is verder nog niet veel bekend, behalve dat er nog een grote naam betrokken is bij het project. Waar het verhaal van Coben komt, zijn de eerste castleden ook al bekend en die naam liegt er niet om. Michael C. Hall is gestrikt voor de hoofdrol in Safe. Hall is uiteraard met name bekend van zijn hoofdrol in Dexter, die hij acht seizoenen lang speelde. In Safe zal Hall een kinderchirurg met twee tienerdochters spelen. Hij voedt zijn dochters alleen op, omdat zijn vrouw is overleden. Het leven van de drie komt opnieuw in een rollercoaster terecht, als er een moord en een verdwijning plaatsvindt. Het is niet de eerste Netflix Original waarin Hall te zien zal zijn, want hij heeft ook een rol gescoord in The Crown seizoen 2. Daarnaast is Amanda Abbington, vooral bekend van haar rollen in Sherlock (Mary, de vriendin en later vrouw van Dr. Watson) en Mr. Selfridge (Miss Mardle), vastgelegd.

Wanneer Safe op Netflix te zien zal zijn is nog niet bekend. Wel is al duidelijk dat het eerste seizoen van Safe uit acht afleveringen zal bestaan. Nicola Shindler is aangewezen als showrunner van de serie. Het Britse RED Production Company zal de productie van Safe op zich nemen. Zij produceerden eerder al gewaardeerde series als Happy Valley en The Five.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?