Laatste nieuws over Netflix

Nieuwe serie bedenker Game of Thrones komt op Netflix

George R.R. Martin ziet opnieuw één van zijn boeken verfilmd worden. De auteur is als bedenker van Game of Thrones wereldberoemd, maar leverde veel meer meesterwerken af. Ook Nightflyers komt van zijn hand en Syfy heeft de rechten van deze serie besteld. Volgens Deadline wordt ook Netflix bij deze serie betrokken.

Game of Thrones

Game of Thrones is één van de best bekeken series ter wereld, maar zal nooit bij Netflix te zien zijn. George R.R. Martin is het brein achter de serie en de Amerikaanse schrijver heeft aangetoond bepaald geen eendagsvlieg te zijn.

Martin schreef diverse succesvolle verhalen en in 1985 werd Nightflyers uitgebracht. Van dit boek wordt nu dus ook een serie gemaakt. Het Amerikaanse televisiekanaal heeft inmiddels groen licht gegeven voor deze reeks, maar er lopen nog meer gesprekken. Zo zal Netflix de serie mede gaan betalen en produceren. Daarmee verkrijgt de streamingdienst de rechten om de serie Nightflyers buiten de Verenigde Staten te tonen.

Nightflyers op Netflix

Nightflyers van George R.R. Martin moet op den duur dus op Netflix verschijnen, maar wanneer is nog niet bekend. Nightflyers werd in 1980 al geschreven door Martin, maar werd in 1985 uitgegeven als een collectie korte verhalen. Een paar jaar later werd hier al eens een film over gemaakt, maar werd niet erg goed ontvangen. Syfy en nu dus ook Netflix menen dat het beter kan en bestelden de serie. Dan Cerone wordt de showrunner en daarmee is kwaliteit in huis gehaald, want Cerone werkte ook mee aan Dexter, The Mentalist en The Blacklist.

Nightflyers is het verhaal over acht wetenschappers. Zij willen contact opnemen met buitenaards leven en reizen daardoor in het schip The Nightflyer naar de rand van het zonnestelsel. De reist wordt echter angstaanjagend en steeds gewelddadiger, waardoor het overleven belangrijker wordt dan de daadwerkelijke missie.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?