Laatste nieuws over Netflix

Netflix sleept Emmy-veelvraat OJ Simpson binnen

The People vs OJ Simpson American Crime Story
Netflix heeft de exclusieve streamingrechten verworven voor de populaire serie American Crime Story. In het eerste seizoen wordt er ingezoomd op de rechtszaak van O.J. Simpson. In het tweede seizoen, dat nu in ontwikkeling is, ligt de focus op de ramp die orkaan Katrina in 2005 veroorzaakte. Vanaf 2017 verschijnt American Crime Story op Netflix.

American Crime Story gaat over waargebeurde verhalen. Het eerste seizoen ging dus over O.J. Simpson. Het geruchtmakende proces van de voormalig American football-speler werd door FX in beeld gebracht. Hij werd er van beschuldigd zijn ex-vriendin en haar vriend te hebben vermoord. Hiervoor werd hij eerst vrijgesproken en later door de civiele rechter toch veroordeeld. De gevangenis hoefde hij hiervoor niet in, maar in 2007 werd hij alsnog veroordeeld tot 33 jaar gevangenisstraf vanwege andere misdaden. De reeks werd zeer enthousiast ontvangen en met goede cijfers beoordeeld. American Crime Story is vanwege The People v. O.J. Simpson ook meerdere malen genomineerd voor een Emmy-award. In totaal maakt The People v. O.J. Simpson 22 keer kans op een Emmy.

American Crime Story seizoen 2

Inmiddels wordt er dus een tweede seizoen van American Crime Story opgenomen. Er is voor een compleet ander onderwerp gekozen, maar het is wederom een onderwerp die de gemoederen flink bezig hebben gehouden. Nadat orkaan Katrina in 2005 huis had gehouden in meerdere steden in Amerika kwam er al snel veel kritiek. Zo zou er weinig noodzakelijke hulp zijn geweest en was er nauwelijks sprake van een evacuatieplan. Ook het onderwerp racisme laaide in Amerika weer op na Katrina. In de nieuwe reeks van American Crime Story wordt hier nader op ingegaan.

The People v. O.J. Simpson wordt in 2017 op Netflix verwacht. Een datum is nog niet bekend gemaakt. Het tweede seizoen over Katrina wordt door Netflix toegevoegd aan het aanbod zodra de uitzendingen er op zitten in Amerika.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?