Laatste nieuws over Netflix

Netflix sluit exclusieve deal met Duplass Brothers

Netflix heeft een deal gesloten met Jay en Mark Duplass. De komende vier films van de Duplass Brothers zullen exclusief en wereldwijd te zien zijn bij de streamingdienst. Dat meldde Variety woensdag.

Duplass Brothers

De Duplass Brothers maken al sinds 1996 films samen en zijn daar bijzonder succesvol in. Bekende films die voortkwamen uit de ideeën van Mark en Jay zijn Creep, The Puffy Chair, Safety Not Guaranteed en The Overnight.

Ook voor de komende jaren zullen er weer verschillende films uitgebracht worden door de Amerikaanse broers. Deze zullen direct te zien zijn bij Netflix, door de deal die beide partijen met elkaar gesloten hebben. Het gaat om de eerst volgende vier films en de eerste zal zeker dit jaar nog op Netflix verschijnen.

Een titel heeft die film nog niet, maar het is een project in samenwerking met Ray Romano. Het moet een bitterzoete bromance worden met thema’s als vriendschap en sterfte. Naast Romano, bekend van Everybody Loves Raymond speelt ook Mark Duplass zelf een belangrijke rol in de film.

Duplass Brothers enthousiast

Tegenover Variety reageerden de gebroeders enthousiast over de gesloten deal met Netflix. “Het blijkt dat wanneer je films maakt voor Netflix er wereldwijd door miljoenen mensen naar gekeken wordt”, grapten de Duplass Brothers. “Terwijl Netflix blijft groeien en nieuwe manieren ontwikkelt om kijkers te bereiken kunnen wij niet gelukkiger zijn met deze samenwerking.”

Uiteraard kwam ook Netflix zelf met een tevreden reactie. “Jay en Mark zijn de meest ondernemende filmmakers in de branche”, reageerde Ian Bricke, director of independent films bij Netflix. “Zij hebben Netflix omarmd, net als de kijker de films van de Duplass Brothers heeft omarmd. Na meer dan een decennium met Mark en Jay gewerkt te hebben, hebben we enorme bewondering ontwikkeld voor hun creatieve passie en manier van filmen. We zijn heel blij met dit nieuwe hoofdstuk in onze relatie.”

Eerdere deal

De deal tussen de Duplass Brothers en Netflix is niet nieuw. In 2015 sloten beide partijen ook al een overeenkomst. Toen ging het om de films Blue Jay, Take Me, Creep 2 en Duck Butter. Deze films verschenen echter kort nadat ze in de bioscoop te zien waren. Nu heeft Netflix de exclusieve filmrechten bedongen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?