Laatste nieuws over Netflix

Netflix sluit meerjarige deal met Michelle en Barack Obama

Netflix gaat intensief met Michelle en Barack Obama samenwerken. De deal hing al in de lucht, maar is zojuist bevestigd door de streamingdienst. Het mag gerust een megadeal genoemd worden, want de Obama’s gaan de komende jaren films en series produceren voor Netflix.

Obama op Netfix

De voormalig president van de Verenigde Staten is al te zien op Netflix. Zo verscheen er in 2016 een film over zijn jeugdjaren, Barry. Begin 2018 werd Barack Obama als eerste gast geïnterviewd voor het nieuwe praatprogramma van David Letterman. Ook staat er een documentaire over zijn laatste jaar in het Witte Huis op Netflix.

Samenwerking Obama’s met Netflix

Door de samenwerking tussen de Obama’s en Netflix zal het echtpaar zich nu ook met content van de streamingdienst gaan bemoeien. Ze hebben met Higher Ground Productions een productiemaatschappij opgericht, waaronder de projecten zullen vallen die zij voor Netflix gaan uitvoeren. Die projecten zullen bestaan uit inspiratievolle verhalen die de Obama’s aan het hart gaan. Het is algemeen bekend dat Netflix producenten vrij laat om zo het creatieve proces te stimuleren. Dat zal ook bij The Obama’s het geval zijn. In een persbericht van Netflix valt te lezen dat er een diverse mix aan content verwacht mag worden van Michelle en Barack Obama.

In datzelfde bericht reageerde voormalig president Obama verheugd op de samenwerking met Netflix. “Het kleine geluk tijdens de periode van het presidentschap haalden we uit het ontmoeten van zoveel fascinerende mensen uit alle lagen van de bevolking en hen te helpen hun ervaringen met een breder publiek te delen. Daarom zijn Michelle en ik zo enthousiast om samen te werken met Netflix.” Ook Michelle Obama verheugde zich op de samenwerking met Netflix. “Barack en ik zijn altijd blijven geloven in de kracht van het vertellen van verhalen, om ons te inspireren en om ons na te laten denken over de wereld om ons heen, zodat we onze harten kunnen open stellen voor de anderen om ons heen. Netflix sluit naadloos aan voor de verhalen die wij willen delen en we kijken er naar uit om aan de slag te gaan.”

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?