Laatste nieuws over Netflix

Netflix sluit megadeal met Stranger Things-producer

Shawn Levy Netflix

Netflix heeft een megadeal gesloten met producer Shawn Levy. Deze deal heeft hij met name te danken aan zijn succes met Stranger Things. De deal houdt in dat Levy zich de komende jaren exclusief gaat bezig houden met producties van Netflix.

Producer bij Stranger Things

Shawn Levy is sinds Stranger Things al vrij betrokken met Netflix. De gebroeders Matt en Ross Duffer, bedenkers van Stranger Things, haalden Levy bij de serie als producent. Daarnaast was de Amerikaan ook al succesvol met andere films, zoals de Night at the Museum-franchise.

Stranger Things en Night at the Museum werden geproduceerd door 21 Laps Television. Dit bedrijf werd opgericht door Levy en is inmiddels dus uiterst succesvol. Zo succesvol dat Netflix exclusief met Levy en 21 Laps Television wil samenwerken. De komende vier jaar zullen de projecten van Levy dus voor Netflix geproduceerd worden.

Slagvaardig Netflix

Het sluiten van de deal met Levy’s 21 Laps Television is al de derde grote deal van Netflix in korte tijd. De streamingdienst weet dat het niet stil kan zitten, nu de concurrentie heviger wordt. Hulu en Amazon Prime Video zijn al serieuze uitdagers van Netflix en Amerika bestaat ook HBO nog. Daar komt in 2019 het streamingkanaal van Disney ook nog eens bij. De focus op eigen content zal daarom alleen nog maar toenemen en dus wil Netflix topkwaliteit aan boord halen.

Dat deed Netflix eerder in 2017 al door het bedrijf Shondaland van Shonda Rhimes over te nemen en een exclusieve deal aan te gaan met Jenji Kohan, het brein achter onder andere Orange is the New Black. Zij gaan net als Levy in dienst van Netflix werken. De deal die tussen Netflix en Levy werd gesloten geldt voor tenminste vier jaar