Laatste nieuws over Netflix

Netflix sluit streamingdeal voor komische dramaserie Good Girls

Netflix heeft de wereldwijde streamingrechten van Good Girls binnen gehengeld. De komedieserie gaat in 2018 in première in Amerika en wordt dus ook spoedig in Nederland bij de streamingdienst verwacht.

Geldproblemen

Good Girls is een serie over drie vrouwen. Zij hebben eigenlijk hun hele leven lang al een onschuldig bestaan, maar zijn de tegenslagen inmiddels wel zat. Ze besluiten het daarom heel anders te doen en slaan het criminele pad in om van hun geldproblemen af te komen.

De vrouwen worden gespeeld door Christina Hendricks (bekend van Bad Santa 2), Retta (Parks and Recreation) en Mae Whitman (Parenthood). Hendricks werd overigens later bij de cast gevoegd. Kathleen Rose Perkins draaide namelijk mee in de pilot, maar uiteindelijk greep Hendricks dus de rol.

Good Girls op Netflix

In 2018 zal Good Girls ook op Netflix te zien zijn in Nederland. In Amerika is Good Girls in het bezit van de televisiezender NBC, maar Netflix wist de wereldwijde streamingrechten te bemachtigen. Bij NBC gaat de komische dramaserie eind februari in première. Of Netflix vanaf dat moment de serie wekelijks gaat uitzenden, of na afloop van het eerste seizoen in Amerika alle afleveringen in één keer toevoegt is nog niet bekend.

Wel is het duidelijk dat er van Good Girls seizoen 1 tien afleveringen gemaakt zijn. De kans op een tweede seizoen is bovendien toegenomen, nu NBC Netflix als streamingpartner heeft. Indien Good Girls goed ontvangen wordt is het voor de partijen interessanter om een vervolg aan het eerste seizoen te geven. In het eerste seizoen van Good Girls zullen we zien hoe de drie moeders besluiten een supermarkt te overvallen. Het lijkt allemaal positief uit te pakken en dat maakt ze hongerig naar meer, waarna de valkuil vanzelf opdoemt uiteraard.

Good Girls is bedacht door Jenna Bans. Zij werkte samen met Shonda Rhimes aan bijvoorbeeld Grey’s Anatomy, Scandal en Off the Map. Inmiddels is het bedrijf van Shonda Rhimes overgestapt naar Netflix.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?