Laatste nieuws over Netflix

De downloadfunctie van Netflix is door deze update nog fijner

Netflix heeft de downloadfunctie van een prettige update voorzien. Sinds 2016 is het al mogelijk om een groot aantal films en series uit het aanbod te downloaden, waardoor je ook offline kunt blijven kijken. De downloadfunctie is volgens Netflix nu een stuk slimmer geworden.

Vakantie

De downloadfunctie is vooral ideaal als je op reis bent. Bijvoorbeeld als je onderweg bent naar school of werk, maar natuurlijk ook als je op vakantie gaat. Je kunt dan even geen gebruik maken van de WiFi thuis en de databundel stroomt wel erg snel leeg wanneer je blijft Netflixen.

Door een film of serie te downloaden voor vertrek kun je met een gerust hart blijven Netflixen als je op reis bent. Als je in het buitenland bent is het wel aan te raden om vliegtuigmodes voor de zekerheid in te schakelen, want als de titel die je hebt gedownload niet beschikbaar is in het land waar je op vakantie bent, dan kun je alsnog niet kijken.

Netflix introduceert Smart Downloads

Met Smart Downloads zorgt Netflix ervoor dat de gebruikservaring nog fijner wordt. De titel zegt het eigenlijk al: met Smart Downloads heeft Netflix de downloadfunctie een stuk slimmer gemaakt. Dit laten ze ook via onderstaand filmpje zien. Smart Downloads van Netflix zorgt ervoor dat de aflevering die je gedownload hebt automatisch verwijderd wordt als je deze hebt uitgekeken, vervolgens wordt de volgende aflevering automatisch gedownload. De functie is per vandaag, dinsdag 10 juli, beschikbaar in de applicaties van Netflix voor Android-apparaten. Het is nog niet bekend of en wanneer de functie uitrolt naar iOS.

De Smart Downloads functie van Netflix heeft meerdere voordelen. Zo hoef je zelf niet meer handmatig de afleveringen te verwijderen die je gekeken hebt. Dit doet Netflix nu voor je. Bovendien neemt het dus ook veel minder opslagruimte op je apparaat in beslag, omdat er steeds maar één aflevering gedownload wordt. Spreken deze voordelen je toch niet aan, dan is er geen man over boord. Het is namelijk mogelijk om de Smart Downloads functie van Netflix uit te schakelen. Dan kun je gewoon zelf weer de gedownloade content zelf beheren.

Lees meer over de werkwijze van Smart Downloads

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?