Laatste nieuws over Netflix

Netflix streamen in de trein niet meer mogelijk

Het streamen van films en series via Netflix zal geblokkeerd gaan worden als je tijdens een treinreis gebruik maakt van de WiFi van de NS. Zoveel is duidelijk geworden na een uitspraak van de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

T-Mobile verzorgt het openbare WiFi-netwerk in de treinen van de Nederlandse Spoorwegen, maar kreeg veel klachten omdat het gratis internet zeer langzaam is. Diensten als Netflix, YouTube en Spotify verbruiken zeer veel data en hierdoor wordt het WiFi-netwerk van T-Mobile zwaar belast.

Het gevolg hiervan is dat het streamen van bijvoorbeeld een film via Netflix uberhaupt zeer traag is, maar ook dat andere gebruikers niet snel kunnen internetten. In Nederland is een netneutraliteitswet van kracht waardoor een verbod op diensten die veel data kosten niet mogelijk was. Door de uitspraak van de ACM maakt het mogelijk om hier een uitzondering op te maken, waardoor T-Mobile dus Netflix en YouTube mag blokkeren in de treinen.

De ACM stelde wel een voorwaarde aan T-Mobile en dat is dat zij geen onderscheid mogen maken. Gelijksoortige diensten (bijvoorbeeld Videoland on Demand) moeten ook geblokkeerd worden.

Sinds 2010 biedt T-Mobile gratis WiFi aan in de treinen van de NS. De deal loopt door tot en met april 2014. Het is nog niet bekend of de partijen daarna de samenwerking voortzetten.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?