Laatste nieuws over Netflix

Netflix strikt serie Greenleaf van Oprah Winfrey

Het is Netflix gelukt om de wereldwijde streamingrechten van de serie Greenleaf te strikken. Greenleaf is een serie van Oprah Winfrey en wordt in Amerika uitgezonden op haar eigen zender: OWN. Vanaf 3 maart is Greenleaf seizoen 1 op Netflix te zien en niet veel later volgt ook seizoen 2.

Familiekerk in Memphis

Greenleaf is de achternaam van een familie die een grote kerk in Memphis, in het zuiden van Amerika, leidt. Daarachter schuilen grote geheimen en leugens. Oprah Winfrey is zelf ook een paar keer in Greenleaf te zien, maar een hoofdrol heeft ze niet. Wel is ze uitvoerend producent van de serie. De serie draait om Grace Greenleaf en zij komt na twintig jaar afwezigheid terug naar Memphis, met haar dochter. De begrafenis van haar zus is de aanleiding voor haar terugkeer. Ze verliet Memphis ooit om journaliste te worden, ondanks haar preektalent. Eenmaal terug wil ze echter de schandalen van de familie openbaren.

Greenleaf op Netflix

Netflix heeft dus de wereldwijde streamingrechten van Greenleaf aangeschaft. Het eerste seizoen bestaat uit dertien afleveringen van ongeveer drie kwartier en is vanaf 3 maart dus te zien op Netflix in Nederland. Een paar weken daarna gaat op OWN het tweede seizoen van Greenleaf van start. Volgens Variety zullen de nieuwste afleveringen van de serie ook snel op Netflix verschijnen. Op 15 maart begint seizoen 2 van Greenleaf in Amerika en een dag later staat de nieuwe episode op Netflix.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?