Laatste nieuws over Netflix

Netflix strooit met beelden van én details over Rebel Moon

Rebel Moon is een van de grootste aankomende Netflix-projecten, en misschien wel gewoon het grootste. Regisseur Zack Snyder werkt aan twee Rebel Moon-films en Netflix maakt nu de nodige details over het project bekend, met bijbehorende beelden.

Rebel Moon krijgt twee delen

Het eerste deel heet Rebel Moon: A Child of Fire en komt in de aankomende kerstperiode, op 22 december, uit. Het vervolg draagt de naam Rebel Moon: The Scargiver en heeft ook alvast een releasedatum gekregen: 19 april 2024.

Zack Snyder

Netflix heeft een rotsvast vertrouwen in Snyder, die eerder verantwoordelijk was voor onder meer 300, Watchmen en Zack Snyder’s Justice League. Ook op de streamingdienst was hij al actief met Army of the Dead, dat misschien niet zo heel goed gewaardeerd, maar wél heel goed bekeken werd. En daarom heeft de Amerikaan carte blanche gekregen voor de Rebel Moon-films. Wat Snyder ook bedenkt, Netflix geeft hem groen licht. En dat is misschien ook wel slim, omdat de studioversie van Justice League vele malen slechter ontvangen werd dan de ‘Zack Snyder-editie’.

Sci-Fi

Naar verluidt was het eigenlijk de bedoeling dat Rebel Moon een Star Wars-project zou worden, maar werd door op enig moment een streep door gezet. Het vertelt je wel iets over de setting, Sci-Fi dus, en we weten ook al het een en ander over het verhaal. Het universum van Rebel Moon gaat gebukt onder een dreiging, de dreiging van een invasie van de machtige Regent Belisarius. De enige die hem kan stoppen is de jonge vrouw Kora, die deze dreiging het hoofd moet bieden om een vreedzame kolonie te beschermen. Om dat te bewerkstelligen reist ze stad en land (lees: de hele Melkweg) af op zoek naar krijgers die haar volk bij kunnen staan in de strijd met de indringers.

Cast (mét Michiel Huisman)

Ook de cast van Rebel Moon is inmiddels helemaal bekend én mag er wezen: Sofia Boutella als Kora, Ray Fisher als Darrian Bloodaxe, Anthony Hopkins als Jimmy, Charlie Hunnam als Kai, Ed Skrein als Belisarius en – tromgeroffel – onze ‘eigen’ Michiel Huisman als Gunnar.

Rebel Moon (1 én 2) op Netflix

Verder ben je inmiddels helemaal op de hoogte. We herhalen: het eerste deel, Rebel Moon: A Child of Fire komt uit op 22 december, waarna deel twee, Rebel Moon: The Scargiver volgt op 19 april 2024. Hieronder kun je alvast genieten van een voorproefje middels een teaser!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?