Laatste nieuws over Netflix

Netflix test samengestelde afspeellijsten met ‘Netflix Collection’

Netflix draait een nieuwe test om gebruikers van de streamingdienst tips te geven van films en series die ze kunnen gaan kijken. Het gaat om de Netflix Collections, die momenteel op iOS-toestellen te zien zijn. Dit zijn door mensen samengestelde afspeellijsten.

Eerste test op iOS

De huidige weergaves in het menu zijn voornamelijk gebaseerd op algoritmen. Door de grote groep abonnees heeft Netflix ontzettend veel data en dit wordt vertaald naar de huidige afspeellijstjes en tips die je als gebruiker voorgeschoteld krijgt. daar komt nu dus een verandering in, want er wordt een test gedaan onder iOS-gebruikers met de Netflix Collections.

Netflix Collections

Op deze Collections-pagina krijgen abonnees lijstjes te zien die zijn samengesteld door medewerkers van Netflix. De lijstjes zijn opgemaakt aan de hand van een aantal kenmerken, zoals ‘Let’s Keep it Light’, ‘Let’s Be Real’ ‘Artful Adventures’ of ‘Find a Docuseries’. Vervolgens krijg je per categorie een aantal tips om te gaan kijken.

Deze functie is te vergelijken met afspeellijsten op bijvoorbeeld Spotify en Apple Music. Deze afspeellijsten worden ook door medewerkers samengesteld en niet door een algoritme. Mocht de test bevallen, dan zal Netflix de functie mogelijk overal uitrollen. Dat is echter nog lang niet zeker, want Netflix test met enige regelmaat nieuwe functionaliteiten. Lang niet altijd worden deze na de testperiode ook volledig uitgerold.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?