Laatste nieuws over Netflix

Netflix test functie om titel uit ‘Verder Kijken lijst’ te verwijderen

Netflix scherm algemeen

De Verder Kijken lijst op Netflix is vaak een punt ter discussie. Het maakt het makkelijk om direct verder te gaan met de film of serie waar je mee bezig bent. Maar er staan inmiddels ook titels tussen die je helemaal niet meer verder wilt kijken. Hoe krijg je deze weg? Netflix lijkt dat eenvoudiger te gaan maken.

Lang proces via kijkgeschiedenis

Op dit moment is het een vrij lang proces om een titel verwijderd te krijgen uit je verderkijken lijst op Netflix. Daarvoor moet je namelijk eerst naar je kijkgeschiedenis, om daar vervolgens de titels één voor één te selecteren om te verwijderen. Daarna kan het nog tot 24 uur duren voor de titel daadwerkelijk uit je lijst is verdwenen.

Hoe kun je je kijklijst in Netflix opschonen?

Test om titel uit verder kijken lijst te schrappen

Netflix is nu bezig met een test om dit proces heel veel makkelijker te maken. Dit heeft AndroidPolice ontdekt. In de Netflix-app is het nu bij de titels die in de Verder Kijken lijst staan mogelijk om op de drie puntjes te klikken. Daardoor rolt er een volledig menu uit, met daarbij de optie om de titel te verwijderen uit de Verder Kijken lijst. Onderstaande screenshots laten zien hoe dit eruit ziet.

Eerst testen, daarna uitrollen

Door het jaar heen test Netflix diverse nieuwe functionaliteiten. Deze zijn meestal alleen te zien bij abonnees die zich hebben aangemeld als testers. Wanneer de functies goed bevallen en iets toevoegen aan de streamingdienst worden deze vervolgens uitgerold bij alle applicaties. De functie om titels uit je verder kijken lijst te schrappen lijkt een goede toevoeging, maar zal het nog wachten zijn tot het technisch goed functioneert voor deze wereldwijd wordt uitgerold.

Verwijderen uit Verder Kijken Netflix