Laatste nieuws over Netflix

Netflix test met Random Episode-optie

Netflix is een test aan het doen met het afspelen van willekeurige afleveringen uit een serie. De Random Episode-optie is opgemerkt door gebruikers met de Android-app van Netflix.

Afleveringen in de shufflemode

Heb je alle seizoenen van een komedieserie zoals Friends, How I Met Your Mother of That ’70s Show, maar wil je wel gewoon eens een random aflevering kijken? Het is een vraag die regelmatig voorbij komt en Netflix is hier dus nu op ingesprongen. Dit is precies waarvoor Netflix de Random Episode-optie aan het testen is. Jij kiest de serie die je wil kijken en in de shufflemode wordt een aflevering gekozen.

Play a Popular Episode op Netflix

Gebruikers van de Android-appversie v7.6.0 kregen de optie zichtbaar met de bijstaande titel Play a Popular Episode. Bovenaan het plaatje van de serie was tevens een shuffle-teken weergegeven, zodat duidelijk is dat deze serie beschikbaar is voor de Random Episode-optie. Wanneer je in een aflevering zit, is het eveneens mogelijk in de navigatiebalk om te kiezen voor een nieuwe episode via de shuffleoptie.

Random Episode op Netflix

Het is op dit moment nog onduidelijk of Netflix de test met de Random Episode-optie op grote of kleine schaal gaat testen. En of het de intentie is van Netflix om de mogelijkheid snel bij iedereen door te voeren. Netflix test namelijk continu diverse opties om de streamingdienst te verbeteren. Gezien de wijze waarop het wordt toegepast met aanpassing van de plaatjes in het menu én de navigatie tijdens afleveringen, heeft het er alle schijn van dat het proces al in een vergevorderd stadium is.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?