Laatste nieuws over Netflix

Netflix test nieuwe functie met automatisch downloaden

Netflix komt deze week met een tweede opvallende test. Eerder deze week werd al duidelijk dat er wordt gewerkt aan het eenvoudig verwijderen van titels uit je verder kijken lijst. Nu is er ook een test met een nieuwe functie om automatisch te downloaden.

Dowloads voor jou

Download jij films en series om onderweg te kunnen kijken als je geen internet tot je beschikking hebt of je databundel niet leeg wil trekken? Dan komt Netflix nu met een test die het voor jou nog makkelijker maakt. De functie heeft Downloads voor jou. Netflix houdt bij welke titels jij kijkt en kan daardoor inschatten welke andere titels ook bij jou zouden passen. Deze kunnen vervolgens automatisch worden gedownload, waardoor je er geen omkijken naar hebt.

Wel eerst activeren

De functie Downloads voor jou moet je wel eerst zelf activeren, waardoor het dus niet zo is dat Netflix ongevraagd films en series op je devices gaat downloaden. Wanneer je de functie aan zet gaat Netflix wel voor je aan de slag. Daarbij zullen de titels alleen worden gedownload wanneer je verbinding hebt met Wi-Fi, waardoor je databundel er geen hinder van ondervindt. Op dit moment is de Dowload voor jou functie nog in een testfase en lijkt het erop dat deze langzaam wereldwijd wordt uitgerold.

Lees ook: Netflix test functie om titel uit ‘Verder Kijken lijst’ te verwijderen