Laatste nieuws over Netflix

Netflix test nieuwe functie met extra video’s

Netflix test heel wat af en daar is nu weer een nieuwe optie bijgekomen. Alerte gebruikers van de Netflix-app zagen namelijk in de mobiele versie de optie ‘Extra’s’ in de menubalk. Dit is een nieuwe test van Netflix.

Extra content beschikbaar

Bij de optie Extra’s is nieuwe content beschikbaar van series, films en documentaire’s die jij hebt gekeken, of waarvan Netflix inschat dat jij de titels interessant zult vinden. Onder meer foto’s en video’s zijn hier te zien en het gaat volgens Variety om materiaal dat nergens anders beschikbaar is.

‘Verborgen’ materiaal vindbaar maken?

Het lijkt erop dat Netflix via de optie ‘Extra’s’ ook video’s beter vindbaar wil maken die nu verborgen zitten in het systeem. Een voorbeeld daarvan is het ronde tafel gesprek dat de cast van Lucifer had in aanloop naar het recent verschenen vierde seizoenen. Dit gesprek was alleen terug te vinden onder het kopje ’trailers en meer’ bij Lucifer. Hierdoor zullen veel fans van de serie het mogelijk hebben gemist. Wanneer dit soort extra content duidelijk vindbaar is via ‘Extra’s’ zal het sneller gevonden worden.

Extra’s in mobiele menubalk

In de testfase is de optie Extra’s te vinden in het mobiele menubalk. Deze neemt de plaats in van de binnenkort-pagina. Deze is niet verdwenen, maar verschoven naar de diverse opties die onder ‘meer’ staan. Hoelang Netflix de test gaat draaien en of en wanneer de functie vervolgens algeheel zal worden uitgerold is nog de vraag. Netflix test met enige regelmaat nieuwe functionaliteiten. Zo werd recent de melding gemaakt van een test met de Random Episode-optie.

Screenshots: Variety

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?