Laatste nieuws over Netflix

Netflix test ‘Watch Now’ functie op TV-app

Met de ‘Watch Now’ functie op de televisie applicatie komt Netflix met de derde grote test in een week tijd. De streamingdienst wil het kijken en ontdekken van nieuwe films, series en documentaires op deze manier nog eenvoudiger maken.

‘Wattch Now’ knop in menu en startscherm

Wanneer je op de tv-applicatie van Netflix inlogt krijgen testgebruikers nu de mogelijkheid om onder hun profielplaatje te drukken op ‘Watch Now’. Zie onderstaande filmpje hoe dit in de praktijk werkt. Kies je voor Watch Now, dan selecteert Netflix een titel voor jou om te kijken. Deze wordt bepaald aan de hand van je kijkgedrag. Mogelijk wordt je favoriete serie opgezet, iets uit je kijklijst en mogelijk krijg je iets heel nieuws te zien.

Play Something Else

Daarbij geeft Netflix direct aan waarom ze voor jou deze titel hebben gekozen. Het kan zijn omdat dit vergelijkbaar is met een serie die je al hebt gekeken, of in hetzelfde genre zit. Ben je niet tevreden met de keuze van Netflix? Dan kan je in het menu gelijk doorklikken naar ‘Play Something Else’. Mocht de test succesvol blijken, dan zal deze wereldwijd worden uitgerold. Of dit dan ook het geval zal zijn op de mobiele applicatie is nog onduidelijk.

Derde test in een week tijd

Het is al de derde grote test in een week tijd van Netflix. Vorige week werd duidelijk dat er een test gaande is om het eenvoudiger te maken om titels te verwijderen uit je ‘Verder Kijken’ lijst. Daarnaast is er een test gaande om automatisch titels voor je te downloaden waarvan Netflix verwacht dat jij die leuk vindt.

Bekijk hoe de nieuwe functie van Netflix werkt

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?