Laatste nieuws over Netflix

Netflix omschrijft nieuwe serie als mix tussen Glee en The Hills

Netflix heeft drie nieuwe series aangekondigd. Het gaat om The Westside, The Fix en Sugar Rush. Na successen met Queer Eye en Nailed It! worden dit wederom non-scripted series van Netflix en voegt de streamingdienst dus de daad bij het woord, aangezien het in een eerder stadium al aankondigde dat er meer non-scripted gemaakt zou worden.

Non-scripted

Queer Eye en Nailed It! zijn als gezegd voorbeelden van non-scripted series op Netflix. Het gaat hier om series die dus niet van A tot Z uitgeschreven zijn en in de buurt van reality komen. Het blijft show, dus uiteindelijk is er altijd wel iets scripted.

Toen Netflix lange tijd geleden bekend maakte zich ook toe te leggen op non-scripted werd er sceptisch gereageerd. Netflix was vooral voor de films en series. Na de successen van onder andere Nailed It!, Queer Eye, The Toys That Made Us, maar ook talkshows zoals die van David Letterman blijkt echter dat ook Netflix met dergelijke programma’s kan scoren.

The Westside op Netflix

Met The Westside wil Netflix een nieuwe stap zetten in dit genre. Op social media omschreef de streamingdienst deze reeks al als een combinatie tussen The Hill en Glee. In The Westside worden door de camera’s van Netflix een groep ambitieuze en getalenteerde jonge muzikanten gevolgd. Ze komen uit verschillende stromingen, maar gaan samen aan de slag om een programma te ontwikkelen én uit te voeren in een nachtclub in Los Angeles. Netflix volgt in The Westside de muzikanten terwijl ze hun dromen najagen, maar is er ook bij op de moeilijke momenten in hun beginnende carrière. The Westside seizoen 1 zal uit acht afleveringen bestaan. Een releasedatum is nog niet bekend.

The Fix op Netflix

The Fix is een komedieshow van Netflix en de makers hebben zichzelf ten doel gesteld om als eerste komedieshow ter wereld de grootste problemen van de wereld op te lossen. Jimmy Carr zal de The Fix presenteren en hij heeft de team captains Katherine Ryan en D.L. Hughley altijd bij zich. In de tien afleveringen van The Fix zullen verschillende komieken en experts te gast zijn en zullen ze een poging doen om de problemen waarmee de wereld kampt met een knipoog op te lossen.

Sugar Rush op Netflix

Sugar Rush wordt een nieuw kookprogramma van Netflix. Na Nailed It! wordt er met Sugar Rush dus nog een schepje bovenop gedaan door de streaminggigant. Het wordt een meedogendeloos snelle bakwedstrijd, waaraan briljante bakkers meedoen. Ze maken in no-time schitterende baksels die ook nog eens geweldig van smaak moeten en zullen zijn. De deelnemers zullen worden beoordeeld door banketbakkers van wereldklasse: Candace Nelson en Adriana Zumbo. Op het eerste gezicht lijkt Sugar Rush dus wel iets weg te hebben van The Great British Bake Off en Heel Holland Bakt.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?