Laatste nieuws over Netflix

Netflix Top 50 van 2021: Nummers 10 tot en met 1

De Netflix Top 50 van 2021 is van start. De Kerstman heeft het land verlaten en het aftellen is begonnen: 2022 staat voor de deur. Tussen alle oliebollen door is het natuurlijk óók tijd om terug te blikken op het kalenderjaar 2021, en daarbij mag Netflix niet ontbreken. De streamingdienst heeft ons zó veel moois gebracht. Het was een hels karwei om een Top 50 samen te stellen, maar het is ons weer gelukt. Vandaag is het tijd voor de nummers 10 tot en met 1.

Huishoudster en… zoetekauw?

Maid én Sweet Tooth, de nummers 10 en 9 in onze lijst, kunnen we toch wel als verrassinkjes aanwijzen. Vooral de eerstgenoemde serie kwam als een duveltje uit een doosje, op het gebied van kwaliteit én populariteit, maar datzelfde kunnen we (in íéts mindere mate) zeggen van de avonturen van Gus in Sweet Tooth. Die spraken ontzettend tot de verbeelding, niet in het minst door de ongelooflijke mate van schattigheid van het hoofdpersonage. Vergis je echter niet, Sweet Tooth is bijzonder duister (en het bronmateriaal, de striboekenserie nóg duisterder). Géén show voor kinderen, maar wij kijken uit naar het tweede seizoen.

Franse Sherlock Holmes

Dat Lupin een succes zou worden hadden we dan al wél zien aankomen, want dat kon ook niet anders met acteur Omar Sy in de hoofdrol. De Franse ‘liefdesbaby’ van Sherlock Holmes en Harry Houdini, dat spreekt tot de verbeelding! De Netflix-hitshow kwam in twee delen uit en die werden razendsnel verslonden door de kijker!

Bella Ciao

2021 was ook het jaar dat La Casa de Papel definitief Bella Ciao zei! Onze favoriete Spaanse bankovervallers zeiden vaarwel met een apotheose van heb ik jou daar, die een bitterzoete smaak in onze mond heeft achtergelaten. Seizoen 5 (net als Lupin in twee delen gereleaset) was geweldig, maar adios zeggen tegen La Casa de Papel, nóóit meer El Professor… Hoe gaan we dat in hemelsnaam overleven?

Inktvis op één

Hierboven noemden we Maid en Sweet Tooth verrassinkjes, maar Squid Game, dé koning van Top 50, was natuurlijk een verrassing met de hoofdletter V! De strijd van Gi-hun op leven en dood hield niet alleen Nederland, maar de gehele wereld in zijn greep. Razendknap voor een serie uit Zuid-Korea over ‘kinderspelletjes’. Squid Game werd óveral een hype en zelfs op basisscholen werden de diverse spelletjes (zij het uitgeklede varianten, godzijdank) nagespeeld!

10. Maid

9. Sweet Tooth

8. Army of the Dead

7. Shadow and Bone

6. Ferry 

5. Virgin River (seizoen 3)

4. Red Notice

3. Lupin

2. La Casa de Papel (seizoen 5)

1. Squid Game

Check hier de nummers 20 tot en met 11 van onze Netflix Top 50
– Check hier de nummers 30 tot en met 21 van onze Netflix Top 50
Check hier de nummers 40 tot en met 31 van onze Netflix Top 50
Check hier de nummers 50 tot en met 41 van onze Netflix Top 50

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?