Laatste nieuws over Netflix

Netflix Top 50 van 2021: Nummers 20 tot en met 11

De Netflix Top 50 van 2021 is van start. De Kerstman heeft het land verlaten en het aftellen is begonnen: 2022 staat voor de deur. Tussen alle oliebollen door is het natuurlijk óók tijd om terug te blikken op het kalenderjaar 2021, en daarbij mag Netflix niet ontbreken. De streamingdienst heeft ons zó veel moois gebracht. Het was een hels karwei om een Top 50 samen te stellen, maar het is ons weer gelukt. Vandaag is het tijd voor de nummers 20 tot en met 11.

Max Verstappen… niet op één

Eén van dé sportmomenten van 2021 was toch wel de eerste plek van Max Verstappen in het Formule 1-wereldkampioenschap: wát een ontknoping. In onze lijst is de Red Bull-coureur echter níét terug te vinden op de eerste stek, maar op plaats 20. Geheel onlogisch is dat niet, want het derde seizoen van Formula 1: Drive to Survive ging natuurlijk over het afgelopen racekampioenschap. Misschien staat de show wel op pole-position om volgend jaar te winnen…

Kastanjemannetjes

Ook de Deense thriller Kastanjemanden ging er bij de Netflix-kijker in als zoete koek, een oliebol met poedersuiker zo je wilt. De serie, gebaseerd op een boek van The Killing-scriptschrijver Søren Sveistrup, stond ontzettend lang in de toptienlijst van de streamingdienst. Een absolute aanrader voor fans van Scandinavische krimi’s als The Bridge en Sorjonen.

Smullen voor fantasyfans

2021 was toch ook wel een beetje het jaar van de fantasyseries: wat te denken van Arcane en het tweede seizoen van The Witcher? Geralt of Rivia, Ciri en Yennefer of Vengerberg wisten vanaf minuut één te boeien, maar Arcane was misschien wel dé grootste verrassing van het jaar. De op de game League of Legends gebaseerde animatieserie staat bijna twee maanden na zijn release (9 november) nog altijd op een 9,2 op ratingwebsite IMDb. Dat is pas een cijfer!

Maar wie heeft Sara vermoord?

Dat is natuurlijk de vraag die centraal staat in ¿Quién mató a Sara?, de nummer 1 in deze lijst maar de nummer 11 overall. Spaanstalige series scoren op Netflix en ¿Quién mató a Sara? bewees dat dubbel en dwars in 2021, met niet één maar twee seizoenen. Er staat ook al een derde op het programma, dat moet in 2022 uitkomen.

20. Formula 1: Drive to Survive (seizoen 3)

19. You (seizoen 4)

18. Undercover (seizoen 3)

17. The Kominsky Method (seizoen 3)

16. Kastanjemanden

15. De Slag om de Schelde

14. The Witcher (seizoen 2)

13. Lucifer (seizoen 5B + seizoen 6)

12. Arcane

11. ¿Quién mató a Sara? (seizoen 1 + seizoen 2)

Check hier de nummers 30 tot en met 21 van onze Netflix Top 50
Check hier de nummers 40 tot en met 31 van onze Netflix Top 50
Check hier de nummers 50 tot en met 41 van onze Netflix Top 50

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?