Laatste nieuws over Netflix

Netflix trekt stekker uit Hit & Run ondanks megacliffhanger

Netflix heeft de stekker uit de serie Hit & Run getrokken, ondanks dat het eerste seizoen van de Israëlisch-Amerikaanse show eindigt met een megacliffhanger. De losse eindjes worden echter niet meer aan elkaar geknoopt.

Drie jaar

Hit & Run ging op 6 augustus jongstleden in première op Netflix en stond een tijdlang in de top 10 met meest bekeken titels. De serie werd ook best goed ontvangen, waardoor het erop leek dat er wel een tweede seizoen zou komen. Die verwachting wordt vandaag afgeschoten door de website Deadline, want dat bericht op maandag dat de streamingdienst Hit & Run definitief gecanceld heeft…

Daar is één grote reden voor: het kostte gewoonweg ontzettend veel om de serie te maken. Er werd gefilmd in Tel Aviv én New York en tussentijds kwam het coronavirus om de hoek kijken, waardoor het maar liefst drie (!) jaar duurde om één seizoen van Hit & Run op de rol te krijgen. Klaarblijkelijk waren de kijkcijfers er niet naar om nog een keer de portemonnee te trekken.

Megacliffhanger

Hit & Run vertelt het verhaal van de Israëlische reisgids Segev Azulai (Lior Raz), die een gelukkig leven leidt met zijn dochter Ella (Neta Orbach) en zijn nieuwe liefde Danielle (Kaelen Ohm), een knappe Amerikaanse ballerina. Zijn duistere leven heeft hij achter zich gelaten, maar als Danielle doodgereden wordt moet hij in het verleden verworven skills aanwenden om op zoek te gaan naar de moordenaars. Wat volgt is een spannend kat-en-muisspel, dat hem naar de Verenigde Staten brengt.

In de laatste scène van de laatste aflevering van het eerste (en dus laatste) seizoen van Hit & Run krijgt hoofdpersoon Segev te horen dat zijn dochtertje is gekidnapt; een megacliffhanger. Er werd gelijk gespeculeerd over een eventueel tweede seizoen. Zou het plan van de voormalige huursoldaat en journaliste Naomi (Sanaa Lathan) om de geheimen van de CIA en de Mossad aan de grote klok te hangen, toch gedwarsboomd worden? Op die vraag krijgen we geen antwoord.

“Minstens één extra seizoen…”

Dat is een hard gelag voor showrunners Dawn Prestwich en Nicole Yorkin. Prestwich vertelde een tijdje geleden namelijk aan The Hollywood Reporter: “Het idee om seizoen 1 van Hit & Run te eindigen met een cliffhanger stamt uit een van onze allereerste brainstormsessies. Toen er eenmaal meer op papier stond en we de serie pitchten bij Netflix sloeg de twijfel toe en begonnen we er niet over. Maar Netflix miste juist een cliffhanger en zei: dat is nou precies wat wij willen. Dus wij antwoorden meteen: oké, we komen bij jullie terug! Nu zijn we er heel blij mee, want we vinden dat Hit & Run minstens één extra seizoen moet krijgen…”

Sweet spot wordt niet gehaald

Minstens één seizoen? “Wij gaan aanvankelijk voor twee of drie seizoenen”, aldus Prestwich. “De sweet spot voor Netflix lijkt een serie met drie seizoenen te zijn, maar voor ons staat dit nog niet vast. Wie weet! Misschien wordt Hit & Run wel een franchise, dat valt nog niet te zeggen.”

Hit & Run krijgt dus geen twee seizoenen, geen drie seizoenen en wordt óók geen franchise. Het avontuur van Segev is al ten einde gekomen…

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?