Laatste nieuws over Netflix

Netflix valt flink in de prijzen bij uitreiking Emmy Awards

Claire Foy wint Emmy Award 2018 Netflix The Crown

De Emmy Awards zijn afgelopen nacht uitgereikt en Netflix is flink in de prijzen gevallen. De streamingdienst ging naar huis met 23 prijzen. Er werd ook wel op de nodige prijzen gerekend, aangezien de streamingdienst een recordaantal nominaties had ontvangen begin deze zomer en zelfs HBO had geklopt.

Belangrijkste televisieprijzen

De Emmy Awards gelden al jaren als de belangrijkste televisieprijzen in Amerika. Het was dan ook al de zeventigste editie en uiteraard was heel Hollywood aanwezig om te zien en gezien te worden. Voor de makers van televisieprogramma’s draait het uiteindelijk natuurlijk om het bemachtigen van die beeldjes.

Ook voor Netflix zijn de Emmy Awards een belangrijk moment in het jaar. Een goed voorbeeld hiervan is de inzending van Seven Seconds-actrice Regina King voor beste vrouwelijke hoofdrol in een miniserie. De serie werd weliswaar gecanceld door Netflix na één seizoen, over de kwaliteit waren zij zeker. Dat bleek ook, want King won uiteindelijk ook een Emmy Award binnen haar categorie.

Netflix wint 23 Emmy Awards 2018

Met 23 gewonnen Emmy Awards mag Netflix in 2018 van een behoorlijk succesvol verlopen. Zo’n één op de vijf nominaties werd verzilverd en de meest succesvolle serie namens Netflix werd The Crown. Al vanaf het eerste moment dat The Crown beschikbaar is wordt de serie bejubeld om de hoogwaardige kwaliteit, die tot in details zijn verzorgd. The Crown won vijf prijzen en voor actrice Claire Foy was dat haar laatste. Zij moet namelijk plaatsmaken voor Olivia Colman als Queen Elizabeth.

Black Mirror en Godless ook succesvol

De miniserie Godless en serie Black Mirror gingen ook met meerdere prijzen naar huis. Godless won er drie, waaronder één voor acteur Jeff Daniels als beste mannelijke bijrol in een limited serie. Black Mirror staat al jaren bekend om de kwaliteit van de serie en werd daar ook dit jaar weer voor beloond tijdens de uitreiking van de Emmy Awards. De serie won vier beeldjes, waarvan één voor de beste aflevering in een serie: USS Callister.

Meeste Emmy Awards ooit

Andere series van Netflix die nog in de prijzen vielen, waren onder meer Wild Wild Country, John Mulaney: Kid Gorgeous at Radio City, Strong Island en Stranger Things. Het was voor het eerst dat Netflix zoveel Emmy’s mee naar huis mocht nemen.

Bekijk hier de complete lijst met winnaars