Laatste nieuws over Netflix

Netflix vervult ‘langverwachte wens van abonnees’ met nieuwe mobiele functionaliteit

Netflix staat de laatste tijd niet stil. De streamingdienst komt aan de lopende band met nieuwe functionaliteiten en dat is nu alwéér het geval. Dit keer introduceert het bedrijf iets nieuws op mobiel, waarmee een ‘langgekoesterde wens van abonnees’ in vervulling gaat.

Mijn Netflix

Netflix heeft een nieuwe functionaliteit uitgerold in zijn mobiele app genaamd ‘Mijn Netflix’, die het tabblad ‘Downloads’ vervangt op het beginscherm. Let op: vooralsnog is dit alleen het geval op Apple-apparaten, in iOS-apps dus, maar de andere besturingssystemen zullen vermoedelijk snel volgen. De streamingdienst stelt dat het op deze manier een ‘langgekoesterde wens van abonnementshouders in vervulling laat gaan.

Overzicht

Maar… wat houdt de nieuwe functie in? Simpel: een overzicht van alle titels die je hebt gezien. Zelf legt Netflix het als volgt uit: ‘de nieuwe functie is een gepersonaliseerde thuisbasis voor download en doorlopend kijken, waardoor de kijkervaring gestroomlijnd wordt.’ Op het nieuwe tabblad vind je een duidelijk overzicht van al je downloads, de films en series die je ‘geliket’ hebt, alle trailers die je hebt bekeken en de titels die je hebt opgeslagen in ‘Mijn Lijst’. Daarnaast kun je hier ook vinden waar je bent gebleven in de films en series die je bekijkt.

“Hoe meer interactie…”

Edith Chao, de Product Manager van de streamingdienst, reageert: “Hoe meer interactie je hebt en Netflix vertelt wat je leuk vindt, hoe meer je te zien krijgt op het tabblad Mijn Netflix.” Als je films of series opslaat in je kijklijst of een titel een duimpje omhoog geeft, komt de desbetreffende film of serie tevoorschijn op Mijn Netflix.

Apple, Android en tv

Vooralsnog is de nieuwe functionaliteit dus alleen beschikbaar op Apple (iOS)-apparaten, maar het is zéker de bedoeling om Android te laten volgen. Ook op de televisie wordt Mijn Netflix op termijn uitgerold, al benadrukt de streamingdienst wel dat de verwachting is dat de functie ‘vooral zal worden gebruikt voor het maken van kijkselecties onderweg’.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?