Laatste nieuws over Netflix

Netflix verwerft wereldwijde rechten Mijn beste vriendin Anne Frank

Netflix heeft het de wereldwijde rechten heeft van Mijn beste vriendin Anne Frank verworven. De eerste Nederlandse bioscoopfilm over Anne Frank vertelt het aangrijpende waargebeurde verhaal van Hannah Goslar en haar bijzondere vriendschap met Anne Frank. Het is de tweede Nederlandse film in korte tijd die Netflix aankondigt, De Slag om de Schelde is momenteel ook in productie.

Opnames beginnen komende maand

Mijn beste vriendin Anne Frank wordt geregisseerd door Ben Sombogaart, bekend van films als Rafaël, Knielen op een bed violen en De Tweeling. De opnames in Nederland en Hongarije beginnen in maart, driekwart eeuw na het overlijden van Anne Frank. Mijn beste vriendin Anne Frank wordt geproduceerd door FATT productions en Talent United in samenwerking met de Nederlandse distributeur Dutch FilmWorks.

Buitengewone ontmoeting in concentratiekamp

Hannah Goslar (1928) en Anne Frank (1929) zijn beste vriendinnen ten tijde van het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Wanneer de familie Frank onderduikt, verliezen ze elkaar uit het oog. Maar drie jaar later, in 1945, hebben de twee meisjes een buitengewone ontmoeting in concentratiekamp Bergen-Belsen. Daar riskeert een moedige Hannah haar leven in de hoop haar ernstig verzwakte vriendin te helpen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?