Laatste nieuws over Netflix

Netflix werft rechten voor film over aanslag Anders Breivik

Netflix heeft de filmrechten voor de verfilming van de aanslag door Anders Breivik in Noorwegen verworven. Breivik schokte in 2011 de wereld door in Oslo en op het eiland Utøya 77 mensen te vermoorden.

Jeugdkamp

Op het eiland Utøya vielen de meeste slachtoffers. Breivik liet eerst in de regeringswijk van Oslo een bom ontploffen, waarbij acht doden en meerdere gewonden vielen. Daarna vertrok Breivik naar Utøya, waar op dat moment een jeugdkamp van de regerende sociaaldemocratische Noorse Arbeiderspartij plaatsvond.

Breivik kon het eiland bereiken door zich voor te doen als een agent. Aangekomen op Utøya richtte hij vervolgens een bloedbad aan. Op het Noorse eiland waren honderden jongeren aanwezig en hij riep ze bij elkaar, omdat hij zogenaamd een controle uitvoerde na de aanslagen in Oslo. Op dat moment schoot Breivik om zich heen en kwamen 69 personen om het leven. Breivik verklaarde na zijn gruwelijke daad extreemrechtse en anti-islamitische opvattingen te hebben. In 2012 werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van 21 jaar.

Film over aanslagen Utøya op Netflix

Netflix kreeg veel concurrentie tijdens de veilingronde voor de filmrechten voor het verhaal over de aanslagen in Oslo en op Utøya door Anders Breivik. Volgens Deadline zal er voor de film, die nog geen titel heeft, een budget van zo’n twintig miljoen dollar krijgen. Paul Greengrass zal de film regisseren en de opnames zullen grotendeels plaatsvinden in Noorwegen zelf. Ook zal er gebruik gemaakt worden van lokale acteurs.

Het verfilmen van waargebeurde verhalen is voor Greengrass niet nieuw. Eerder regisseerde hij bijvoorbeeld ook al United 93 (over 9/11), Bloody Sunday (schietpartij in Noord-Ierland in 1972) en Captain Phillips, maar hij regisseerde ook andere speelfilms, zoals The Bourne-films. Wanneer de film over de aanslagen in Noorwegen op Netflix verschijnt is nog niet bekend. Wel is het volgens Deadline de bedoeling dat de voorbereidingen voor de opnames zo snel mogelijk van start gaan.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?