Laatste nieuws over Netflix

Netflix-western The Harder They Fall met Idris Elba krijgt vervolg

Het lijkt erop dat The Harder They Fall, de Netflix-western uit 2021 met Idris Elba, een vervolg krijgt. Op het sociale medium Twitter hint regisseur Jeymes Samuel, verantwoordelijk voor de film, naar een tweede deel.

The Harder They Fall 2

Dat werd niet duidelijk uit het verhaal van het eerste deel van The Harder They Fall, want dat leek rond en afgesloten te zijn. Toch lijkt er dus een vervolg in de maak te zijn. Op Twitter reageert Samuel namelijk op een tweet van iemand die schrijft: “Op dit moment kijk ik The Harder They Fall opnieuw, was er maar een tweede deel in de maak.” De filmmaker reageert: “There is.” Oftewel: er staat een The Harder They Fall in de steigers.

Outlaw wil wraak

The Harder They Fall draait om Nat Love (Jonathan Majors), een outlaw wiens ouders jaren geleden zijn vermoord. Op een dag komt hij erachter dat de man die hier verantwoordelijk voor is (Elba) binnenkort wordt vrijgelaten uit de gevangenis. Daarom besluit Love zijn oude bende weer te herenigen, om zijn vijand vervolgens op te sporen en belangrijker nog: wraak te nemen.

Rechtszaak tegen Jonathan Majors

Het is de vraag of Jonathan Majors, de hoofdrolspeler van deel 1, ook terugkeert voor het tweede deel. De acteur werd onlangs namelijk beschuldigd van huiselijk geweld (wurging, mishandeling en intimidatie). Zelf ontkent hij die aantijgingen, maar op 6 september aanstaande moet hij voorkomen in de rechtbank om zich te verweren tegen de beschuldigingen. Wordt hij schuldig bevonden, dan zou hij voor liefst één heel jaar achter de tralies kunnen verdwijnen. Zijn terugkeer als Nat Love is daarom hoogst, hóógst onzeker.

In het geval van een veroordeling wordt zijn carrière in de knop gebroken. Majors timmerde juist hard aan de weg met rollen in onder meer Lovecraft Country (2020), Ant-Man and the Wasp: Quantumania (2023) en Creed III (2023). Het was de bedoeling dat hij een grote rol zou gaan spelen in het Marvel-universum, als Kang. Maar het is de grote vraag of dit nog wel doorgaat.

The Harder They Fall 2 op Netflix

The Harder They Fall 2 lijkt er dus aan te komen, maar moet nog wel officieel aangekondigd worden. Het is daarom op dit moment volstrekt onbekend wanneer de nieuwe western uit moet komen. Is dit in 2024? Of misschien pas in 2025? 2023 is in ieder geval een utopie, dat kunnen we wél stellen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?