Laatste nieuws over Netflix

Netflix wil in 2018 met tachtig nieuwe films komen

We mogen in 2018 nog meer films van Netflix verwachten. Dit jaar schroefde de streamingdienst het tempo al flink op als het gaat om films die enkel en alleen op Netflix te zien zijn, maar dit aantal zal nog verder stijgen. Netflix wil in 2018 liefst tachtig films lanceren. Dat maakte Ted Sarandos deze week bekend bij de presentatie van de kwartaalcijfers.

Wisselende budgetten

De tachtig films die verspreid over het jaar 2018 toegevoegd moeten worden aan het aanbod van Netflix zullen zeer verschillend zijn. Ook qua budget. Zo zal er in de ene film een waanzinnig budget beschikbaar zijn en voor weer een andere film is een kleiner bedrag waarmee gewerkt moet worden.

Een voorbeeld van een zeer dure productie is uiteraard The Irishman. Deze film zal geregisseerd worden door niemand minder dan Martin Scorsese en Robert De Niro speelt hierin de hoofdrol. In deze categorie mogen we meer films verwachten in 2018 (en daarna), maar hetzelfde geldt voor films die het met een minder budget moesten doen.

Eigen content Netflix belangrijk

Netflix zal de komende jaren alleen maar meer gaan investeren in het creëren van eigen content. Niet alleen omdat het daarmee exclusieve content kan aanbieden, die nergens anders te zien is, maar ook omdat de versnippering in de markt der streamingdiensten steeds duidelijker wordt. Het zal voor Netflix steeds moeilijker worden om films en series aan te kopen, omdat er meerdere concurrerende partijen zijn.

Zo merkt Netflix steeds meer van de aanwezigheid van Amazon Prime Video. In Nederland is verder ook Videoland een speler in de streamingwereld, terwijl in Amerika Hulu steeds populairder wordt. Daarnaast heeft een Disney besloten om een eigen streamingdienst op te richten. Zij zullen hun titels graag in eigen beheer houden en dus wordt het belang van eigen content voor Netflix steeds belangrijker. “Wij moeten ervoor zorgen dat we aan de wensen van onze abonnees blijven voldoen. Of onze partners voor ons produceren of met ons concurreren is hun keuze”, lichtte Ted Sarandos, Chief Content Officer, toe tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers. Netflix-baas Reed Hastings benadrukte nogmaals dat de streamingdienst van Disney vooral Netflix-klanten in Amerika en Canada zal treffen en niet in bijvoorbeeld Nederland.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?