Laatste nieuws over Netflix

Netflix wil graag een Nederlandse serie maken

Reed Hastings, CEO van Netflix, is onder de indruk van de start van zijn bedrijf in Nederland. Toen de dienst vrij kwam in het Verenigd Koninkrijk was er al sprake van een onverwacht succes, maar de eerste vijf maanden van Netflix in Nederland verlopen nog succesvoller.

Hoeveel abonnees Netflix heeft wilde Hastings niet kwijt, omdat het bedrijf daar nooit uitspraken over doet. Wel werd onlangs bekend dat het wereldwijd 44,5 miljoen leden heeft. Verder wilde Hastings kwijt dat er in ieder geval minder dan 1 miljoen abonnees zijn in Nederland.

Omdat Netflix in Nederland zo’n succes heeft is er ook bereidheid om de dienst verder te ontwikkelen in ons land. Te denken valt aan het maken van een Nederlandstalige serie. Met het maken van eigen series had Netflix namelijk al eerder succes, zoals met House of Cards. “Jazeker overwegen we dat”, gaf Hastings in gesprek met de NOS antwoord op de vraag of er mogelijk ook Nederlandse series gemaakt gaan worden. ”

In Noorwegen hebben we samen met de publieke omroep de serie Lilyhammer gemaakt. Die serie is wereldwijd beschikbaar. We staan open voor ideeën uit Nederland. Als we kanten van dit land kunnen laten zien die de rest van de wereld interessant vindt, dan kunnen we dat zeker doen. Dan hoeft het niet eens de populairste serie ter wereld te worden, als genoeg mensen het maar interessant vinden. Zo’n serie hoeft niet over Amsterdam te gaan. Veel mensen kennen het klassieke Amsterdam al, maar niet het platteland waar ook veel verhalen over te vertellen. Kijk naar een serie als Lilyhammer. Die speelt zich ook niet in de hoofdstad Oslo af.”

Verder werd duidelijk dat Netflix ondanks de populariteit in Nederland nog niet winstgevend is. Volgens Hastings gaat dat ook nog heel lang duren. “Het kost waarschijnlijk enkele jaren voordat we hier winst maken. We voegen meer en meer films en series toe, meer dan dat we klanten erbij krijgen. Het duurt altijd enkele jaren voordat we op een nieuwe markt winst maken.” Voorlopig is het ook nog geen probleem dat Netflix Nederland geen winst maakt. Wereldwijd maakte Netflix namelijk 35 miljoen winst in het afgelopen kwartaal.

Bekijk hier een deel van het interview dat de NOS met Hastings had:

 

 

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?