Laatste nieuws over Netflix

Netflix wil kijker betere suggesties geven

Als je als Netflix abonnee inlogt op de website van de video-on-demand-dienst dan krijg je een aantal suggesties van films of series die mogelijk geschikt zijn voor jou. Netflix zelf wil deze suggesties verbeteren, zodat ze in de toekomst nog beter aansluiten bij de voorkeuren van de klant. Dat schrijft Netflix op The Netflix Tech Blog.

Nu worden de tips voor een film of serie nog gegeven op basis van genres en acteurs die de kijker leuk vindt. Dit heeft de abonnee aangegeven na het kijken van een film, serie of documentaire. Door middel van het aantal gegeven sterren kan een gekeken film beoordeeld worden. Stel dat er gekeken is naar een actie-film en deze film krijgt 5 sterren, dan zal er in de lijst met suggesties films verschijnen met als genre actie.

Deze manier van suggesties geven is nogal grof, omdat er binnen het genre actie veel uiteenlopende films zijn. Dat vindt Netflix zelf ook en daarom gaat het systeem op de schop. Netflix gaat een neuraal netwerk inzetten om de kijker betere suggesties te geven. De dienst wil een ‘lerend’ systeem ontwikkelen. Dit kan gedaan worden door het vergaren van veel data door computers, die zelf vervolgens beter worden. Hier komt overigens wel menselijke feedback aan te pas.

Het systeem dat Netflix gaat inpassen is vergelijkbaar met het systeem waarmee Google werkt. Ook Google leert namelijk door middel van de zoekopdrachten van een gebruiker. Een persoon die is ingelogd op Google en regelmatig op dezelfde onderwerpen zoekt zal steeds betere zoekresultaten krijgen, omdat Google in staat is om deze te personaliseren.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?