Laatste nieuws over Netflix

Netflix wil kijkers naar buitenlandse versies blokken

Netflix logoMaak jij ook wel eens gebruik van VPN-diensten om naar de Amerikaanse Netflix-versie te kunnen kijken? Dan moet je uit gaan kijken. Netflix wil gebruikers namelijk gaan blokkeren die gebruik maken van buitenlandse versies van Netflix.

Hoe kijk je naar buitenlandse versies van Netflix?

Netflix is al anderhalf jaar in Nederland, met een steeds verder groeiend aanbod. In de Verenigde Staten en ook bijvoorbeeld Groot-Brittannië is het aanbod echter nog veel groter. Veel mensen loggen dan ook met hun account in op buitenlandse versies van Netflix. Dit is relatief eenvoudig te doen door middel van zogenaamde VPN-diensten. Programmaatjes zoals bijvoorbeeld Hola koppelt zich aan je browser. Door een land naar keuze aan te klikken verandert het programma je ip-adres van de browser. Hierdoor denkt in dit geval Netflix dat je uit de Verenigde Staten komt en niet uit Nederland.

Niet blij met deze mogelijkheden

Reed Hastings, CEO van Netflix, gaf vorig jaar tijdens een interview in Amsterdam al aan dat hij niet blij was met deze methode. Torrentfreak meldt nu dat Netflix in actie zal komen tegen gebruikers van dit soort diensten. Torguard is één van de programmaatjes. Ben van der Pelt van Torguard reageert tegenover de NOS op de aanstaande actie. “Dit is een nieuwe ontwikkeling. Een paar weken geleden hoorden we de eerste verhalen van gebruikers die hierom geblokkeerd werden door Netflix. Ze kregen een error die we nog nooit eerder hebben gezien.”

Netflix ontkent nog

Een woordvoerder van Netflix ontkent momenteel nog dat er actie wordt ondernomen. “We gebruiken standaardmiddelen om virtueel grensoverschrijdend gebruik van Netflix tegen te gaan. We hebben daar geen recente veranderingen in aangebracht. Als zij problemen hebben, komt dat niet door iets wat wij hebben gedaan. Er is aan onze kant geen verandering in tactiek of strategie.”

Hoe controleert Netflix jou?

Torrentfreak meldt echter dat Netflix met nieuwe methodes aan het testen is om te zien of de locatie van een gebruiker na te trekken valt. Actie wordt namelijk geëist door de entertainmentindustrie. Nieuwe methoden zouden onder meer zijn het controleren van je tijdzone in je browser, verplichten van de DNS-servers van Google of de gps van je mobiel.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?