Laatste nieuws over Netflix

Netflix wil na Suits meer grote series ‘recyclen’

Het is de afgelopen jaren vaker voorgekomen op Netflix. Een serie werd afgestoft en in de Verenigde Staten op de streamingdienst toegevoegd. Het gevolg was een hernieuwde hype rondom de serie en daar wil Netflix nu bewust op in gaan spelen. Er gaan meer grote series worden ‘gerecycled’.

Suits, Manifest, Friends

De afgelopen jaren zijn er vaker series op Netflix verschenen die een grote buzz creëerden in de Verenigde Staten. Naast het recente succes van Suits gebeurde dit eerder met de komedieseries Friends, Seinfeld en The Office. De release van Manifest zorgde zelfs voor zoveel enthousiasme bij de kijkers dat Netflix besloot om de serie op te pakken. Er werd een vierde en laatste seizoen gemaakt nadat de serie door NBC was gecanceld.

Extra waarde opleveren

Netflix heeft nu aandeelhouders geïnformeerd over diverse zaken, waaronder ook hun plannen om weer meer content aan te gaan kopen. Met de Netflix Originals maakt de streamingdienst heel veel eigen films en series. Maar er gaan nu dus ook weer met enige regelmaat grote series uit het verleden aangekocht worden. “We geloven dat dit extra waarde zal opleveren voor onze abonnees en ook voor de rechthebbende die profiterende van de toegenomen bekendheid en inkomsten.”

HBO een eerste aanzet?

Dit najaar zijn er al heel wat HBO-series naar Netflix gekomen door een deal die Netlfix heeft gesloten met Warner Bros. Mogelijk is dit de eerste aanzet naar het aankopen van meer series van ‘concurrenten’. Zo zijn op Netflix Band of Brothers, Shameless en Six Feet Under in zijn geheel te zien.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?