Laatste nieuws over Netflix

Netflix zet ‘gamers’ in het zonnetje met nieuwe functionaliteit

Netflix lijkt binnenkort met een nieuwe functionaliteit te komen voor gamers. Althans: de streamingdienst kómt met een nieuwe functionaliteit met betrekking tot ‘Netflix Games’, maar voorlopig geldt dit alleen voor Canada en Groot-Brittannië. Maar dan weet je het wel…

Netflix Games

Ons land is later aan de beurt! Maar: wat is er nou precies aan de hand? We kennen Netflix van origine natuurlijk vooral van films en series, maar de laatste tijd timmert de streamingdienst ook hard aan de weg op het gebied van (mobiele) games. En dat gaat klaarblijkelijk goed, want er wordt nu opnieuw aan het concept gesleuteld, met als doel om nóg meer mensen te bereiken.

Canada en het VK

In Canada en het Verenigd Koninkrijk start Netflix daarom met een test: waar de spellen eerder alleen toegankelijk waren via mobiele telefoons en tablets, komen ze nu ook naar je televisie. Of de televisie van Britten en Canadezen dus, totdat de rest van de wereld aan de beurt is. Maar dat is niet het enige, want ook via de computer komen ze beschikbaar, ‘gewoon’ via de internetbrowser. Wat de tv’s betreft: daarbij is het de bedoeling dat je smartphone als controller gaat fungeren. Helemaal crossmediaal!

“We werken er hard aan om leden tegemoet te komen met een toegankelijke, soepele en alomtegenwoordige service”, laat een Netflix-vertegenwoordiger weten. “Vandaag zetten we de eerste stap om games speelbaar te maken op elk apparaat waarop onze leden Netflix gebruiken – tv’s, computers en mobiel.”

Oxenfree en Molehew’s Mining Adventure

Aanvankelijk zijn slechts twee games speelbaar op de tv dan wel de computer: Oxenfree en Molehew’s Mining Adventure. Maar het is natuurlijk de bedoeling dat dit aanbod snel uitgebreid wordt: “Om onze games op tv te spelen, introduceren we een controller die we het grootste deel van de dag al in onze handen hebben: onze telefoons. Leden op pc’s en Macs kunnen op Netflix.com spelen met een toetsenbord en muis.”

Wanneer in Nederland?

Vooralsnog geldt dit dus alléén voor Groot-Brittannië en Canada. De ervaring leert echter dat wij vanzelf aan de beurt komen. Wanneer precies, dat is nog onbekend. Maar via je mobiele apparaat kun je in Nederland natuurlijk al wél terecht op Netflix Games!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?