Laatste nieuws over Netflix

Netflix zet ook al streep door Glamorous met Kim Cattrall

Netflix heeft een hele hoop series geannuleerd, waaronder bijvoorbeeld Shadow and Bone, Agent Elvis, Farzar en Captain Fall, maar ook Glamorous met Kim Cattrall heeft de nieuwe schifting helaas niet overleefd…

Glamorous

Seizoen 1 van Glamorous volgde Marco Mejia (gespeeld door Miss Benny), een jonge queerman die aan de slag ging bij het cosmeticabedrijf Glamorous van de beroemdheid Madolyn Addison (Cattrall). We zagen hem terechtkomen in een glamoureuze wereld, die al snel bikkelhard bleek te zijn. “Marco, deze job is niet enkel glitter en glamour. Het is ook hard werken”, werd hij gewaarschuwd door Madolyn, wiens zoon al helemaal niks van de nieuwe werknemer moest hebben: “He’s gonna ‘yas queen’ us into bankruptcy.”

Shadow and Bone ook al

In juni 2023 kwam de serie uit op Netflix en hij werd al niet zo heel goed gewaardeerd. Daarom komt het nieuws dat Glamorous gecanceld is ook weer niet totaal uit de lucht vallen. Zeker niet aangezien de streamingdienst ook al een streep gezet heeft door Shadow and Bone, een van zijn ‘populairdere’ franchises.

Kostenplaatje

Er wordt geen specifieke reden gegeven voor de annulering van Glamorous, maar het medium Deadline weet wel nét wat meer. De Amerikanen wijzen naar de Hollywood-stakingen, van scriptschrijvers en daarna ook acteurs. Daarnaast rijzen de kosten van Netflix klaarblijkelijk de pan uit en heeft de streamingdienst besloten om zich de aankomende tijd wat meer op het kostenplaatje te focussen. Vandaar dus de ‘cancellation-ronde’.

Emily in Paris

Overigens gingen er ook even geruchten dat Glamorous mogelijk een zogenaamde ‘crossover’ zou krijgen met Emily in Paris. Dat is nu definitief van de baan, waar de laatstgenoemde serie natuurlijk nog wel bestaansrecht heeft. Wel heeft Emily in Paris zijn eigen problemen, want wanneer wordt het nieuwe seizoen nou opgenomen? De Olympische Spelen in Parijs staan voor de deur en leggen de Franse hoofdstad binnenkort volledig lam.

➡ Deze series zijn gecanceld door Netflix

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?