Laatste nieuws over Netflix

Netflix zet plannen door tegen ‘wachtwoord delen’, ingevoerd in vijf landen

Voor de eerste vijf landen is het zover dat Netflix de strijd aan gaat met het delen van wachtwoorden. Veel mensen delen hun accounts door met bijvoorbeeld twee gezinnen samen één account te hebben. Hier komt Netflix nu het aantal abonnees terugloopt tegen in actie.

Add a home-functie op Netflix

De komende maand zal de nieuwe functie worden uitgerold in Argentinië, de Dominicaanse Republiek, El Salvador, Guatemala en Honduras. Het gaat om een zogenaamde ‘add a home-functie’. Tegen een extra maandelijks bedrag kan op deze manier op legale wijze toegang worden verleend aan een extra huis. Zo is het mogelijk om goedkoper dan tegen een volledig zelfstandig lidmaatschap aan te sluiten bij je vrienden of buren.

9 tot 25 miljard dollar mislopen

De afgelopen periode is dit al getest in Chili, Costa Rica en Peru. Netflix heeft deze stap gezet omdat er wordt geschat dat wereldwijd abonnees hun inloggegevens in strijd met de servicevoorwaarden delen met meer dan honderd miljoen niet betalende huishoudens. Naar verluidt loopt Netflix op jaarlijkse basis tussen de 9 en 25 miljard euro mis door gebruikers die hun wachtwoord delen.

Wanneer naar Netflix?

“Het wijdverbreide delen van accounts ondermijnt ons vermogen om op lange termijn te investeren en onze service te verbeteren”, legde productinnovatie-medewerker Chengyi Long van Netflix uit. Het extra maandelijkse bedrag komt in de nieuwe landen uit op zo’n twee à drie dollar per maand. Wanneer de functie ook in Nederland zal worden doorgevoerd is nog niet bekend. De verwachting is wel dat Netflix nog dit jaar de functie wereldwijd wil uitrollen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?