Laatste nieuws over Netflix

Netflix zet serie The Get Down na één seizoen stop

The Get Down blijft beperkt tot één seizoen. Netflix heeft de serie gecanceld volgens Deadline. Het is Netflix niet gelukt om The Get Down tot het succes te maken waarop gehoopt was en dus zag de streamingdienst geen andere optie.

Peperduur

Het eerste seizoen van The Get Down was peperduur. Om de serie tot stand te laten komen werd 120 miljoen dollar uitgegeven. Daarmee was The Get Down één van de duurste producties van Netflix. Ook die hoge kosten zullen vermoedelijk hebben meegespeeld in het besluit van Netflix.

The Get Down is een serie over de opkomst van hiphop-muziek in New York. Seizoen 1 van The Get Down verscheen in twee delen op Netflix. De eerste zes afleveringen van het seizoen werden in het najaar van 2016 toegevoegd aan het aanbod en het tweede deel met nog eens vijf episodes verscheen 7 april. Bij die elf afleveringen blijft het dus.

Reactie Luhrman

Baz Luhrman regisseerde de serie en kwam met een verklaring op zijn Facebookpagina. Daarin geeft hij aan dat de kans inderdaad klein is op een vervolg van The Get Down. In zijn verklaring geeft Luhrman echter niet aan dat dat komt vanwege het uitblijven van succes voor The Get Down. Volgens hem heeft het stoppen van de reeks een andere reden. “Toen Sony en Netflix mij vroegen The Get Down te realiseren, heb ik mijn filmregieprojecten twee jaar uitgesteld. We hebben over heel veel mogelijkheden voor de toekomst nagedacht, maar de simpele waarheid is: ik maak films. En het ding met films is dat als je ze regisseert, je niets anders in je leven kunt hebben.”

Dear fans of The Get Down,

I wanted to speak to you with an open heart and just acknowledge how humbled and moved that…

Geplaatst door Baz Luhrmann op woensdag 24 mei 2017

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?