Laatste nieuws over Netflix

Netflixen met mobiel internet wordt toegankelijker

Netflix

Het is met Netflix al op veel plaatsen mogelijk om films of series te streamen, maar wanneer je buiten de deur bent en nergens gebruik kunt maken van een WiFi-netwerk kan dit een duur grapje worden. Door een update van Netflix wordt het vanaf nu echter toegankelijker om te Netflixen met je mobiele databundel.

Door een nieuwe databespaarfunctie in de applicatie van Netflix verbruik je vanaf je telefoon minder data als je niet aangesloten bent op een WiFi-netwerk. Het streamen van een film of serie kan namelijk nogal veel data kosten, maar door de nieuwe functie in de applicatie wordt dit verbruik verlaagd. Hiermee gaat wel gepaard dat de kwaliteit van het beeld wat terugloopt, maar door de grootte van het scherm kan Netflix zorgen dat het beeld niet korrelig wordt en de kijkervaring in orde blijft. Door deze tool kun je dus ook in de bus of in de trein blijven Netflixen.

Het inschakelen van gegevensbesparing via de applicatie van Netflix is zeer eenvoudig. Wanneer een video geselecteerd wordt om af te spelen terwijl WiFi uitgeschakeld is verschijnt er rechtsboven in een beeld een soort snelheidsmeter. Wanneer dit icoontje aangeklikt wordt verschijnt er een venster. Hier kan worden aangegeven of dat databesparing in moet worden. Het is vooralsnog niet mogelijk om in te stellen in welke kwaliteit er dan gekeken wordt. Dit wordt automatisch naar beneden bijgewerkt, naar 600 Kbps. Het is wel de bedoeling dat er op termijn zelf bepaald kan worden met welke kwaliteit er gekeken wordt en hoeveel data er dan dus verbruikt wordt.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?