Laatste nieuws over Netflix

NetflixinBelgie maakt overstap naar Flixinfo

De Vlaamse bezoekers van NetflixinBelgie.be zullen vanaf heden worden doorverwezen naar Flixinfo. De afgelopen jaren hebben we twee websites naast elkaar laten draaien, met de Vlaamse versie (NetflixinBelgie) en Nederlandse versie (Netflix-Nederland). Per heden hebben we deze gebundeld. We leggen graag uit waarom deze beslissing is gemaakt.

Grote overlap van informatie en content

De eerste jaren van Netflix in zowel Nederland als België waren er grote verschillen in bijvoorbeeld het aanbod van de streamingdienst in de twee landen. Dat had dus ook gevolgen voor de nieuwsvoorziening en onder meer het Verwijderalarm. In de afgelopen jaren is daar een grote verandering in gekomen. Door het drukke streamersland worden er steeds minder externe films en series aangeschaft door Netflix en is aanbod voornamelijk gevuld met Netflix Originals. Hierdoor is het aanbod in beide landen nagenoeg hetzelfde.

Profiteren van achtergrondartikelen

De overlap van informatie en content was hierdoor zo groot, dat de relevantie om twee kanalen naast elkaar te draaien steeds kleiner werd. Daarom is er besloten om NetflixinBelgie onder te laten brengen bij Netflix-Nederland. Hierdoor profiteren onze Vlaamse bezoekers voortaan ook mee van de achtergrondartikelen die op Flixinfo verschijnen. Daarnaast zullen de artikelen uiteraard ook gespecificeerd worden door aan te geven welke films en series in een komende maand bijvoorbeeld in welk land verschijnen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?