Laatste nieuws over Netflix

‘Nicky Nichols’ speelt hoofdrol in nieuwe Netflix-komedieserie

Netflix heeft een nieuwe komedieserie besteld met Natasha Lyonne in de hoofdrol. Zij is het meest bekend als Nicky Nichols uit Orange is the New Black. Lyonne zal ook betrokken zijn bij de productie van de serie, net als Amy Poehler en Leslye Headland.

Nicky Nichols

Bij de Netflix-gebruikers zal Natasha Lyonne vooral herkend worden als Nicky Nichols uit Orange is the New Black. Zij is er al vanaf het eerste seizoen bij en inmiddels dus een vast gezicht in de populaire serie van de streamingdienst.

Toch is de rol van Nichols in OITNB altijd een bijrol geweest. In de nieuwe serie zal Lyonne echter de hoofdrol hebben. Een titel voor de serie is nog niet bekend, maar volgens Deadline zijn er door Netflix acht afleveringen besteld. Lyonne speelt in de komedieserie een jonge vrouw uit New York. Lyonne is volgens Cindy Holland, verantwoordelijk voor de Original Content op Netflix, geknipt voor de rol van Nadia. “De humor, menselijkheid en de diepte van Natasha hebben via Orange is the New Black voor verbinding met het publiek over de hele wereld gezorgd. “Met deze nieuwe serie creëren Amy en Lesley een ambitieus en uniek komedieformat.”

Dolgelukkig

Ook Natasha Lyonne maakte bekend dolgelukkig te zijn met de deal met Netflix. “Ik ben zo enthousiast om aan de slag te gaan met de briljante Lesleye Headland en Amy Poehler, de GOAT (Greatest Of All Time, red.) met een een hart van goud. Bovendien is Netflix mijn veilige haven waar ik al sinds de jaren tachtig naar zocht.” Amy Poehler is onder andere bekend van Parks and Recreation en Mean Girls. Ook sprak ze de stem van Joy uit Inside Out in. Leslye Headland schreef eerder populaire titels als Bachelorette, Sleeping With Other People en About Last Night.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?