Laatste nieuws over Netflix

Nieuw beoordelingssysteem op Netflix met dubbele duimpjes

Vind je een film of serie leuk… óf vind je het echt fantastisch? Een duidelijk onderscheid kon je niet maken wanneer je op Netflix een titel beoordeelde. Daar komt nu verandering in, want Netflix introduceert een nieuw beoordelingssysteem. Met dubbele duimpjes!

Sterren vervangen door duimpjes

Tijdens de eerste jaren van Netflix in Nederland kon je iedere film en serie beoordelen aan de hand van sterren. Met een gradatie van vijf sterren was er veel te specificeren, maar het bleek een te ingewikkeld systeem. Netflix stapte hier dan ook vanaf en vereenvoudigde de optie. Je kon vanaf dat titels die je leuk vond beoordelen met een duimpje. Vond je iets niet leuk? Dan gaf je een duimpje naar beneden. Nu komt er een derde optie.

Dubbele duimpjes voor fantastische titels

Heb je een film of serie gekeken die echt precies is waar jij graag naar kijkt? Dan kun je vanaf nu een beoordeling geven met een dubbele duim. Zo weet het Netflix-systeem dat je dit soort titels heel erg leuk vindt, waardoor er sneller tips in je menu verschijnen die overeen komen met dit soort titels. “Met een duimpje omhoog en naar beneden kan je jouw profiel al personaliseren naar je smaak. We hebben echter geleerd dat beoordelingen verder gaan dan ‘leuk’ en ‘niet leuk’. Door een extra optie toe te voegen kun je ons vertellen wanneer je echt hooked bent. Zo zullen je kijksuggesties nog beter worden verfijnd.” De nieuwe beoordelingsfunctie is per direct beschikbaar op alle devices.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?